Σαράντα τέσσερις προσαγωγές μετά την επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

Σε 44 προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία μετά την επίθεση που σημειώθηκε με βόμβες μολότοφ, από περίπου τριάντα άτομα, την Κυριακή το απόγευμα, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, στην πλατεία Κουμουνδούρου.
Τις 44 έφτασαν οι προσαγωγές που έγιναν από την Αστυνομία, μετά την επίθεση με μολότοφ στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Από τους 44 προσαχθέντες, όπως έγινε γνωστό απο την Αστυνομία, συνελήφθησαν επτά αλλοδαποί, οι οποίοι θα οδηγηθούν σημερα στον εισαγγελέα, όχι για την επίθεση, αλλά για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών, καθώς φέρονται ότι βρίσκονται παράνομα στη χώρα. Οι υπόλοιποι 37 αφέθηκαν ελεύθεροι.

Από τις βόμβες μολότοφ που έριξαν οι δράστες, οι οποίοι φορούσαν αποκριάτικες στολές και μάσκες, προκλήθηκαν ζημιές στην πρόσοψη του κτιρίου και σε δύο σταθμευμένα οχήματα.

Για δολοφονική επίθεση έκανε λόγο το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας: «Η σημερινή δολοφονική επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα πλήγμα κατά της Δημοκρατίας. Οι τραμπούκοι που δεν δίστασαν καν να θέσουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, δεν έχουν καμία σχέση ούτε με το λαϊκό κίνημα ούτε με οποιαδήποτε ιδεολογία. Πρόκειται για ανθρώπους του υποκόσμου, απόλυτα περιθωριοποιημένους. Δεν πρόκειται να φοβηθούμε, δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε. Θα συνεχίσουμε αταλάντευτοι τον αγώνα μας απέναντι στη διαπλοκή, τα κάθε είδους συμφέροντα, για την υπεράσπιση των πιο αδύναμων».


Τόσκας: Συμφέροντα διαπλοκής επιδιώκουν την αποσταθεροποίηση της χώρας

Για «συμφέροντα διαπλοκής που επιδιώκουν την αποσταθεροποίηση της χώρας» μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, με αφορμή την επίθεση αγνώστων στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, στην Κουμουνδούρου.


«Τίποτα δεν είναι τυχαίο σε αυτόν τον τόπο και υπάρχουν και κοινά συμφέροντα διαπλοκής. Κάποιοι θέλουν την αποσταθεροποίηση της χώρας. Δεν μιλάω τυχαία. Μιλάω πιο συγκεκριμένα όταν έχω στοιχεία, αλλά αυτοί οι άνθρωποι δεν πρόκειται να αφεθούν να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους, γιατί αποσταθεροποιούν όχι την κυβέρνηση, αλλά τη χώρα», ανέφερε ο Ν.Τόσκας, μιλώντας στον Alpha 989.

«Κανένας δεν λέει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τις διάφορες επιθέσεις που γίνονται κατά καιρούς» τόνισε ο υπουργός, με αφορμή την επίθεση στα γραφεία της Κουμουνδρούρου, και παραδέχθηκε ότι «έχουν γίνει πιθανότατα και λάθη από πλευράς αστυνομικής φύλαξης», ενώ επεσήμανε ότι «είναι γνωστό πότε πυροδοτήθηκε αυτό το φαινόμενο και τι έγινε από το ‘08 και την περίοδο της κρίσης». «Προφανώς είναι ακραία και περιθωριακά στοιχεία. Κάποιοι νομίζουν ότι έτσι θα γίνει η επανάσταση. Δεν αλλάζουν έτσι οι κοινωνίες», συνέχισε.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου