Μαλοκ: Υπάρχει σοβαρός λόγος η Ελλάδα να αποχωρούσε από το ευρώ

Από τη σκοπιά ενός οικονομολόγου, υπάρχει πολύ σοβαρός λόγος η Ελλάδα να αποχωρήσει από το ευρώ, δήλωσε ο υποψήφιος για τη θέση του πρέσβη των ΗΠΑ στην Ε.Ε. Τεντ Μάλοκ.
Για την Ελλάδα και την εμπλοκή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα ερωτήθηκε, ο Τεντ Μάλοκ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο Bloomberg. Συγκεκριμένα, τέθηκε το θέμα του αν η αμερικανική κυβέρνηση έχει άποψη για την θέση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο πρόγραμμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας.

Απάντησε ότι δεν είναι γνώστης αυτής της άποψης. «Δεν έχω καμία αναφορά σχετικά με τις συζητήσεις. Ειλικρινά, δεν βρίσκομαι εντός της διοίκησης. Είχα συζητήσεις. Νομίζω ότι υπάρχουν ζητήματα, ειλικρινά, με το αν πρέπει να υπάρξει πρόγραμμα στήριξης ή για το ποιος είναι υπεύθυνος για το πώς θα είναι αυτό το πρόγραμμα. Γιατί η Ελλάδα παραμένει σε ενός είδους στάσιμη κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει τα τελευταία χρόνια. Και για ποιο λόγο αυτή η κατάσταση δεν έχει επιλυθεί».

Στην ερώτηση εάν η Ελλάδα πρέπει να αποχωρήσει από την Ευρωζώνη, ο Μάλοκ ανέφερε: «Δεν θέλω να μιλάω εξ ονόματος των Ελλήνων, αλλά πιστεύω ότι ενδεχομένως, από την οπτική γωνιά ενός οικονομολόγου, υπάρχει πολύ σοβαρός λόγος η Ελλάδα να αποχωρήσει από το ευρώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου