Σόιμπλε περί Grexit: Δεν διατύπωσα ποτέ απειλές

Σίγουρος ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο εμφανίστηκε την Κυριακή, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αρνούμενος κατηγορηματικά ότι δήλωσε πως η Ελλάδα θα πρέπει να εγκαταλείψει την ευρωζώνη στην περίπτωση που δεν καταφέρει να εφαρμόσει τις συμφωνημένες οικονομικές μεταρρυθμίσεις
Κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο ARD, ο Β. Σόιμπλε είπε ότι η Ελλάδα δεν θα αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα εάν εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που έχει συμφωνήσει. «Δεν διατύπωσα ποτέ απειλές (περί Grexit)» υπογράμμισε μιλώντας στην εκπομπή Bericht aus Berlin.

Ο Γερμανός υπουργός είπε ακόμη ότι στέλνει στην Ελλάδα το ίδιο μήνυμα που είχε λάβει κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης από θεσμούς όπως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).


«Εάν η Ελλάδα εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις, δεν θα υπάρξουν προβλήματα. Εάν δεν το κάνει, τότε θα υπάρξουν προβλήματα».Ωστόσο συμπλήρωσε: «Είμαι πεπεισμένος. Η Ελλάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο». Για το ΔΝΤ, ο Β. Σόιμπλε εκτίμησε ότι θα συμμετάσχει στο οικονομικό πρόγραμμα για την Ελλάδα. «Θεωρώ πως ναι», απάντησε όταν ρωτήθηκε σχετικά με τη συμμετοχή του Ταμείου. Σημείωσε εξάλλου πως το ΔΝΤ είχε πει το 2015 πως θα συμμετείχε, εφόσον η Ελλάδα εκπληρώσει του στόχους των μεταρρυθμίσεων.


«Εικάζω ότι μπορεί να επιτευχθεί τις επόμενες εβδομάδες».Σχετικά με την ελάφρυνση χρέους, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε στο ARD: «Η ευρωπαϊκή νομοθεσία δεν επιτρέπει την ελάφρυνση χρέους σε εθνικό επίπεδο. Η Ελλάδα πρέπει να καταστεί περισσότερο ανταγωνιστική. Αυτός είναι ο σκοπός του προγράμματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου