Ο Τραμπ θα συμμετάσχει στη Σύνοδο ηγετών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών κρατών-μελών του ΝΑΤΟ στις 25 Μαΐου στις Βρυξέλλες, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος .
Η επίσκεψη του Τραμπ θα του δώσει την ευκαιρία να υποστηρίξει τη θέση του ότι πολλοί σύμμαχοι του ΝΑΤΟ πρέπει να αυξήσουν τις αμυντικές τους δαπάνες ώστε να μοιραστεί το κόστος του οργανισμού ασφαλείας.

Ο αμερικανός πρόεδρος έχει ανησυχήσει σημαντικούς ευρωπαίους συμμάχους του με τις απαιτήσεις του να αυξήσουν τις δαπάνες αλλά και τις δηλώσεις του που υποστηρίζει τη συμμαχία με τη Ρωσία για να αντιμετωπιστούν οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.

«Ο πρόεδρος προσβλέπει στη συνάντησή του με τους ομολόγους του στο ΝΑΤΟ για να επαναβεβαιώσει την ισχυρή δέσμευσή μας στο ΝΑΤΟ και να συζητήσει θέματα ζωτικής σημασίας για τη συμμαχία, ιδιαίτερα τον συμμαχικό διαμοιρασμό ευθυνών και το ρόλο του ΝΑΤΟ στην πάλη ενάντια στη τρομοκρατία», ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Ο Τραμπ θα υποδεχθεί στον Λευκό Οίκο στις 12 Απριλίου τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γιενς Στόλτενμπεργκ για να συζητήσουν «τρόπους ενίσχυσης της συμμαχίας ώστε να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις σε ό,τι αφορά ζητήματα εθνικής αλλά και διεθνούς ασφάλειας», έγραφε η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου