Ο Ρέντσι ζητά την παραίτηση Ντάισελμπλουμ

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι, εξαπέλυσε επίθεση στον Γερούν Ντάισελμπλουμ με αφορμή τις δηλώσεις του τελευταίου για κατασπατάληση των χρημάτων από τους Νότιους «σε γυναίκες και ποτά». Ο Ρέντσι υπογράμμισε πως ο Ντάισελμπλουμ δεν αξίζει να κατέχει τη θέση του υπουργού του Eurogroup.
Σε σχόλιό του στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, χαρακτήρισε ανοησίες τα όσα δήλωσε ο Ντάισελμπλουμ για «κατασπατάληση χρημάτων σε γυναίκες και ποτά» από τις χώρες του Νότου και ζήτησε την παραίτηση του παρά το ότι «ανήκει στην πολιτική οικογένεια των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών».

Ο Ρέντσι ανέφερε πως ο Ντάισελμπλουμ «έχασε μια σπουδαία ευκαιρία να παραμείνει σιωπηλός» και πρόσθεσε ότι δεν του αξίζει η θέση που κατέχει. «Όσο πιο γρήγορα παραιτηθεί ο Ντάισελμπλουμ τόσο το καλύτερο για τον ίδιο αλλά και την αξιοπιστία των ευρωπαϊκών θεσμών. Αν θέλει να προσβάλει την Ιταλία ας το κάνει σε κάποιο μπαρ στη χώρα του και όχι ως πρόεδρος του Eurogroup». Τέλος, υποστήριξε ότι χρειαζόμαστε μια Ευρώπη που να δίνει έμφαση στη Δημοκρατία και όχι στη γραφειοκρατία.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου