Φ. Μογκερίνι: Η Σερβία θα πάρει στην ΕΕ την θέση της Βρετανίας



Η Σερβία μπορεί να γίνει μια από τις χώρες που θα αντικαταστήσουν το κράτος που εγκαταλείπει την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε η Ευρωπαία Επίτροπος αρμόδια για την Εξωτερική Πολιτική και την πολιτική Ασφαλείας Φεντερίκα Μογκερίνι, κατά την διάρκεια της ομιλίας της στην σερβική βουλή.
Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, άρχισε την ομιλία της, με την φράση «Αξιότιμοι βουλευτές για μένα είναι μεγάλη τιμή που βρίσκομαι σε μια χώρα , όπου αισθάνομαι σαν σπίτι μου» στα σερβικά, αλλά υπό τις ιαχές των βουλευτών του Σερβικού Ριζοσπαστικού Κόμματος που φώναζαν συνθήματα κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η ίδια χωρίς όμως να πτοηθεί, συνέχισε την ομιλία της διαβεβαιώνοντας το σώμα, ότι η Σερβία θα γίνει μια από τις χώρες της Ε.Ε.

«Βλέποντας το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το μήνυμα μου προς τη Σερβία και σε όλη την περιοχή συνίσταται στο ότι, η ΕΕ δεν θα αποτελείται μόνο από 27 κράτη μέλη», είπε η Μογκερίνι τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Στην θέση της μιας χώρας που βγήκε από την ΕΕ, θα έρθουν νέες χώρες, και η Σερβία θα είναι μια από αυτές. Θεωρώ ότι η ΕΕ δεν είναι πλήρης, όσο η Σερβία και οι άλλες χώρες των Δυτικών Βαλκανίων βρίσκονται έξω από την οικογένεια μας, τα Βαλκάνια είναι η καρδιά της Ευρώπης».

Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό της Σερβίας Αλεξάντρ Βούτσιτς, τον οποίο και ευχαρίστησε, είπε ότι η Σερβία έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στην πορεία προς την ΕΕ ιδιαίτερα σε σχέση με το ότι άνοιξαν νέα κεφάλαια στις ενταξιακές συνομιλίες, και αυτό έγινε εφικτό χάρη στην δική του δραστηριότητα και αποφασιστικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου