Επιμένει ο Κατρούγκαλος για «ούτε 1 ευρώ επιπλέον μέτρα λιτότητας»

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Γιώργος Κατρούγκαλος, δήλωσε ότι η κυβέρνηση κατάφερε να πετύχει έναν «τίμιο συμβιβασμό» με τους δανειστές. Επιμένει πως «το τελικό αποτέλεσμα δεν θα έχει επιπλέον ούτε 1 ευρώ μέτρα λιτότητας», ενώ επανέλαβε ότι οι απαιτήσεις του ΔΝΤ είναι παράλογες.
Μιλώντας από τη Λάρισα, ο πρώην υπουργός Εργασίας ανέφερε ότι στις διαπραγματεύσεις η Ελλάδα έγινε δέκτης παράλογων απαιτήσεων από το ΔΝΤ και τόνισε πως «η κυβέρνηση προχώρησε σε ένα τίμιο συμβιβασμό, που είχε σε βασικό χαρακτηριστικό, ότι όποια μέτρα και αν παρθούν, το τελικό αποτέλεσμα δεν θα έχει επιπλέον ούτε 1 ευρώ μέτρα λιτότητας».

Αναφερόμενος στο ζήτημα των μέτρων, δήλωσε πως μαζί θα ψηφιστούν και αντίμετρα και υποστήριξε ότι επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να υπερασπιστεί τα αδύναμα κοινωνικά στρώματα. «Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στην πιο δύσκολη φάση της διαπραγμάτευσης και σημασία έχει πως αυτό θα αποτυπωθεί στα τελικά μέτρα. Μέτρα και αντίμετρα που θα ψηφιστούν μαζί, θα ισχύσουν από το 2019 και θα επιδιώξουμε να προστατεύσουμε οπωσδήποτε τους αδύναμους, τα κατώτερα και μεσαία στρώματα και να δώσουμε τελικώς την ανάσα που χρειάζεται η ελληνική οικονομία».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου