Οι Ούγγροι χτίζουν ηλεκτροφόρο φράχτη για πρόσφυγες και μετανάστες

Η κυβέρνηση Ορμπάν ξεκίνησε να χτίζει στα νότια σύνορα της Ουγγαρίας ηλεκτροφόρο φράχτη προκειμένου να κρατήσει έξω από τα εδάφη της πρόσφυγες και μετανάστες. Ο φράχτης φέρει αισθητήρες θερμότητας, κάμερες και μεγάφωνα από τα οποία ακούγονται «μηνύματα» σε αρκετές γλώσσες.
Η Ουγγαρία έχει ήδη χτίσει φράχτες στα σύνορα της προκειμένου να αποτρέψει την είσοδο προσφύγων και μεταναστών, με τον ξενοφοβικό πρωθυπουργό Ορμπάν να τονίζει εδώ και καιρό πως δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή η είσοδος ανθρώπων που «δεν έχουν αξιολογηθεί» από τη Βουδαπέστη.

Ο ενισχυμένος με ατσάλι νέος φράκτης θα προκαλεί σε όποιον τον αγγίζει ηλεκτροσόκ. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, από τα μεγάφωνα που βρίσκονται στον φράχτη θα ακούγεται στα αγγλικά, τα αραβικά και τα φαρσί το παρακάτω μήνυμα

«Αν καταστρέψετε το φράκτη, περάσετε παράνομα, ή επιχειρήσετε να περάσετε, αυτό θεωρείτε έγκλημα στην Ουγγαρία. Σας προειδοποιώ να μην διαπράξετε αυτό το έγκλημα. Μπορείτε να καταθέσετε το αίτημα ασύλου σας στην ζώνη διέλευσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου