Λευκή Βίβλο για τη μετά Brexit ΕΕ παρουσιάζει σήμερα ο Ζ.Κ. ΓιούνκερΟ πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ θα παρουσιάσει σήμερα Τετάρτη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μια Λευκή Βίβλο, στην οποία θα αναπτύσσονται επιλογές για την ενίσχυση της ενότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά την αποχώρηση της Βρετανίας, δήλωσε την Τρίτη ο εκπρόσωπός του Μαργαρίτης Σχοινάς.
Ο Γιούνκερ θα πάει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το απόγευμα, διευκρίνισε ο Σχοινάς, για να παρουσιάσει τη Λευκή Βίβλο. Χθες Τρίτη ο Ζ.Κ. Γιούνκερ προήδρευσε μιας ειδικής συνάντησης με τους επιτρόπους του .

Ορίζοντας τέσσερις ή πέντε πρακτικούς «δρόμους προς την ενότητα» ή «εναλλακτικές οδούς για συνεργασία μεταξύ των 27», Ευρωπαίοι αξιωματούχοι δηλώνουν ότι ο Γιούνκερ σκοπεύει να προσφέρει στους 27 ηγέτες της μετά Brexit Ένωσης ευρείες επιλογές για να ξεκινήσουν να τις εξετάζουν πριν από τη σύνοδο κορυφής της 25ης Μαρτίου στη Ρώμη. «Μετά τη Ρώμη θέλουμε να ξεκινήσουμε έναν δημόσιο διάλογο για τις επιλογές αυτές (...) πρέπει να αφορά τους ανθρώπους και ελπίζουμε ότι οι ηγέτες θα ξεκινήσουν αυτή τη διαδικασία», πρόσθεσε ο Μ. Σχοινάς στη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου