Προς εκκένωση η δομή φιλοξενίας προσφύγων στο Ελληνικό

Μεγάλη κινητικότητα έχει σημειωθεί τις τελευταίες μέρες στη δομή φιλοξενίας προσφύγων στο Ελληνικό, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, σχεδιάζεται εκκένωση και κλείσιμο της έως τη Δευτέρα. Πηγές του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής δεν επιβεβαιώνουν αυτή την ημερομηνία.
Πηγές του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, που επικαλείται η «Εφ.Συν», δεν επιβεβαιώνουν ότι ο σχεδιασμός έχει ορίζοντα τη Δευτέρα, σημειώνουν όμως ότι επίκειται το κλείσιμο της δομής και επισημαίνουν ότι θα προηγηθεί αναλυτική ενημέρωση των προσφύγων για το πού θα μεταφερθούν.

Ο σχεδιασμός προβλέπει τη μεταφορά των προσφύγων σε καμπ που βρίσκονται «κοντά στην Αττική», όρος που περιλαμβάνει δομές που βρίσκονται σε απόσταση μιας ώρας οδικώς από την Αττική, καθώς αρκετοί πρόσφυγες έχουν αναπτύξει δεσμούς με την ευρύτερη περιοχή της Αττικής μετά από περισσότερο από έναν χρόνο που ζουν στο Ελληνικό και δεν θέλουν να διακοπεί βίαια η καθημερινότητά τους. Η μεταφορά τους εκτός Αττικής θα σημαίνει ότι μπορεί να χάσουν, όσοι έχουν βρει, τις δουλειές τους ή να σταματήσει η φοίτηση των παιδιών τους στο διαπολιτισμικό σχολείο Ελληνικού.

Πηγές του υπουργείου επισημαίνουν ότι αν υπάρχουν κενές θέσεις σε δομές της Αττικής, θα καλυφθούν από τους πρόσφυγες του Ελληνικού, ωστόσο δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσουν αν υφίστανται τέτοιες.

Οι πρόσφυγες του Ελληνικού έχουν ενημερωθεί ότι θα μεταφερθούν στη νέα δομή φιλοξενίας του ΔΟΜ σε παλιό εργοστάσιο στη βιομηχανική ζώνη της Θήβας, λίγα χιλιόμετρα έξω από το κέντρο της πόλης. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες της ίδιας πηγής η συγκεκριμένη δομή δεν είναι ακόμα έτοιμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου