Ξεκινάει η δίκη της ΠΟΣΠΕΡΤ μετά από μήνυση της Χρυσής Αυγής

Το πρωί της Δευτέρας πραγματοποιείται η ακροαματική διαδικασία της δίκης της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας - Τηλεόρασης (ΠΟΣΠΕΡΤ) μετά από μήνυση της Χρυσής Αυγής εξαιτίας της απόφασης να πραγματοποιεί στάση εργασίας κάθε φορά που προγραμματίζεται μετάδοση των χρυσαυγιτών. Αντιφασιστικές οργανώσεις και σωματεία καλούν σε αντιφασιστική συγκέντρωση στα δικαστήρια της Ευελπίδων.
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ, οι χρυσαυγίτες ζητούν από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών να καταδικάσει την ΠΟΣΠΕΡΤ με χρηματική ποινή 5.000 ευρώ και τον πρόεδρό της με προσωποκράτηση ενός έτους λόγω της απόφασης τους να προχωρούν σε στάση εργασίας σε κάθε μετάδοση του κόμματος. Τέλος, υπογραμμίζουν πως δεν τους φοβούνται και θα τους περιμένουν στις 29 Μαΐου στην Ευελπίδων, όπου και θα γίνει η ακροαματική διαδικασίας.

«Δεν τους φοβόμαστε και τους περιμένουμε μαζί με τους εργαζόμενους, τους φορείς, τα σωματεία και κάθε δημοκράτη τη Δευτέρα 29/5/2017 11.00 π.μ. στο κτίριο 5 της Ευελπίδων όπου θα γίνει η ακροαματική διαδικασία. Συνεχίζουμε …», αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση

Συμπαράσταση από την ΕΣΗΕΑ

Την συμπαράσταση της στην ΠΟΣΠΕΡΤ και στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Παναγιώτη Καλφαγιάννη, που όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της «απειλείται με προσωποκράτηση».

«Η ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει και αποδοκιμάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις ναζιστικές πρακτικές και συμμετέχει ενεργά στην συνολική κοινωνική περιφρόνηση απέναντι στα διχαστικά, ρατσιστικά και μισαλλόδοξα σχέδια της Χρυσής Αυγής, που πλήττουν τώρα τον πυρήνα των ατομικών δικαιωμάτων του κόσμου της εργασίας και της ενημέρωσης», αναφέρει στην ανακοίνωση της.

«Η Χρυσή Αυγή αναλαμβάνει το έργο της τρομοκράτησης των εργαζομένων»
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος στηρίζει την αντιφασιστική κινητοποίηση της ΠΟΣΠΕΡΤ και καταδικάζει «ενέργειες τέτοιου είδους οι οποίες αποκαλύπτουν το πραγματικό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής και αποδεικνύουν περίτρανα πως ο "αντισυστημικός" χαρακτήρας της είναι το προπέτασμα καπνού πίσω από το οποίο κρύβονται οι πραγματικοί στόχοι της. Η Χρυσή Αυγή αναλαμβάνει το έργο της τρομοκράτησης των εργαζομένων», λέει μεταξύ άλλων σε σχετική της ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου