Ελληνοτουρκικά και κυπριακό στο ραντεβού Τσίπρα-Ερντογάν

Andrea Bonetti / PM Handout 
Τη θετική ατζέντα των ελληνοτουρκικών σχέσεων έθεσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συνάντηση που είχε στο Πεκίνο με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος την υιοθέτησε και στο τέλος της συνάντησης ο Τούρκος πρόεδρος εξέφρασε την επιθυμία για την πλήρη υλοποίηση της Συνθήκης της Λωζάνης.
Η συνάντηση κράτησε μία ώρα και δέκα λεπτά και στη διάρκεια της οι δύο άνδρες συζήτησαν για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, το Κυπριακό, την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας (για την οποία ο κ. Τσίπρας είπε ότι η Ελλάδα τη στηρίζει), το μεταναστευτικό και το θέμα της βίζας των Τούρκων πολιτών που επισκέπτονται χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η συνάντηση έγινε στο περιθώριο του Belt and Road Forum for International Cooperation που διοργανώνει η κινεζική κυβέρνηση, στο ξενοδοχείο Four Seasons.

Από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, και ο γ.γ του υπουργείου Εξωτερικών για θέματα διεθνούς οικονομικής συνεργασίας Γιώργος Τσίπρας. Από τουρκικής πλευράς στη συνάντηση συμμετείχε ο υπ. Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου