Νεκροί στην έρημο του Νίγηρα 52 μετανάστες -VIDEO-

Πενήντα-δύο μετανάστες βρέθηκαν νεκροί στις ερήμους του κεντρικού Νίγηρα, κοντά στην πόλη Σέγκουαντιν, αφού εγκαταλείφθηκαν από τους διακινητές υπό τον φόβο των δυνάμεων ασφαλείας. Οι νεκροί βρέθηκαν θαμμένοι στην έρημο, ενώ περί τους 23 διασωθέντες μεταφέρθηκαν στην πόλη.
Σύμφωνα με το BBC, μία ομάδα 75 ανθρώπων επιχείρησε να διασχίσει την έρημο με τρία οχήματα. Ωστόσο, στην πορεία τους εγκατέλειψαν οι διακινητές, στην προσπάθειά τους να αποφύγουν τις δυνάμεις ασφαλείας.

Όπως μεταφέρει το βρετανικό δίκτυο, δεκάδες άνθρωποι βρέθηκαν θαμμένοι στην έρημο, ενώ όσοι διασώθηκαν μεταφέρθηκαν στην πόλη Σέγκουαντιν. Δυστυχώς όμως, εκεί άφησε την τελευταία του πνοή ακόμα ένας μετανάστης.

Η διαδρομή που ακολούθησαν οι μετανάστες βρίσκεται στην πορεία για την Λιβύη, εκεί απ' όπου με βάρκες επιχειρούν να βρεθούν στη Μεσόγειο και ακολούθως στην Ευρώπη. Οι μετανάστες που κάνουν αυτό το ταξίδι, αναγκάζονται να ταξιδέψουν σε υπεράριθμα φορτηγά και με λίγες προμήθειες.

Σημειώνεται πως μόλις πριν δύο εβδομάδες, τα στρατεύματα του Νίγηρα διέσωσαν 92 μετανάστες που βρίσκονταν στο χείλος του θανάτου, στην έρημο Σαχάρα. Η πλειοψηφία τους ήταν γυναίκες και παιδιά, και είχαν εγκαταλειφθεί χωρίς νερό και φαγητό.

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο του BBC για την διακίνηση ανθρώπων μέσω Νίγηρα:

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου