Σεισμός 6,4 Ρίχτερ στα Δωδεκάνησα - Δύο νεκροί

Πολύ ισχυρός σεισμός 6,4 Ρίχτερ σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής στα Δωδεκάνησα. Δύο νεκροί και αρκετοί τραυματίες σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, καθώς και σοβαρές ζημιές σε κτήρια. Πυροσβεστική, ΕΚΑΒ και πολίτες ψάχνουν για εγκλωβισμένους και τραυματίες, ενώ τα προβλήματα ηλεκτροδότησης αποκαθίστανται.
Τις πληροφορίες για τους δύο νεκρούς επιβεβαίωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Κω Γιώργος Κυρίτσης όπως και το ότι υπάρχουν αρκετοί τραυματίες. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα θύματα του φονικού σεισμού είναι ένας Τούρκος και ένας Σουηδός. Ο σεισμός προκάλεσε επίσης πολλές υλικές ζημιές σε πολλά σπίτια με αποτέλεσμα να πανικοβληθούν πολλοί κάτοικοι και αρκετοί να έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους, φοβούμενοι έναν ενδεχόμενο μεγαλύτερο σεισμό.

Ο σεισμός σημειώθηκε στη 1:31 τα ξημερώματα και εντοπίστηκε στα παράλια της Τουρκίας, κοντά στη Κω, 10 χλμ νοτιοανατολικά του Μπόντρουμ. Έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε Κω και Ρόδο, όπως και στην Αλικαρνασσό.Το επίκεντρο ήταν στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ρόδου και Κω, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται σε 10 χιλιόμετρα κάτω από τον πυθμένα της θάλασσας.


Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, μεταξύ των κτιρίων που κατέρρευσαν είναι το Ιερό του Μητροπολιτικού Ναού του Αγ. Νικολάου και Τμήμα του Μουσουλμανικού Τεμένους στην πλ. Ελευθερίας. Από παλίρροια και άμπωτη στο λιμάνι της Κω κινδύνευσαν σκάφη, ενώ σοβαρές ρηγματώσεις σημειώθηκαν στην προβλήτα όλου του εσωτερικού λιμανιού.



Στην ίδια περιοχή ακολούθησαν πολλές σεισμικές δονήσεις μεγέθους από 3,3 έως 4,6 Ρίχτερ. Επίσης, σε κοντινή απόσταση, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Λέρου και νοτιοδυτικά του Αγαθονησίου σημειώθηκε άλλη μια ισχυρή δόνηση μεγέθους 5 Ρίχτερ,

Το αεροδρόμιο της Κω θα λειτουργήσει κανονικά, καθώς δεν έχει δημιουργηθεί κάποιο σοβαρό πρόβλημα από τον ισχυρό σεισμό των 6,5 Ρίχτερ που έπληξε το νησί, τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός που μαζί με τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα και Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη βρίσκονται στην περιοχή. Όπως ανέφερε ο υφυπουργός, αυτή τη στιγμή το σοβαρότερο πρόβλημα εντοπίζεται στο λιμάνι καθώς μέχρι να ελεγχθεί, καθίσταται προσωρινά ανενεργό.Δύτες αναμένεται να πραγματοποιήσουν κατάδυση στο λιμάνι της Κω προκειμένου από τους αρμόδιους μηχανικούς να υπάρξει μία πρώτη εκτίμηση της κατάστασης.

Φωτογραφίες από Κω:


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου