Μελανσόν: Να αναλάβει η ΕΚΤ το ελληνικό χρέος

Να αναλάβει η ίδια η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα το ελληνικό χρέος αγοράζοντας τίτλους και μερίσματα, να αποφασισθεί ένα μορατόριουμ στις πληρωμές της Ελλάδας, ώστε να επανέλθει η ρευστότητα και να ανακάμψει η οικονομία προτείνει, με αποκλειστική του τηλεοπτική συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο ηγέτης της "ανυπότακτης Γαλλίας" Ζαν Λικ Μελανσόν.
Τον συναντήσαμε δίπλα από την Ακρόπολη, εκεί που συμβολικά έναν μήνα πριν ο Γάλλος Πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν παρουσίαζε το όραμα του για την Ευρώπη. Ο ηγέτης της Αριστεράς στη Γαλλία σχολίασε την "Ευρώπη πολλών ταχυτήτων", υπογραμμίζοντας ότι έτσι ή αλλιώς "ήδη υπάρχει, δεν είναι ένα καινούριο εύρημα".


Στην συνέντευξή του στον Γιώργο Κουβαρά, ο Ζαν Λικ Μελανσόν αποκαλύπτει ότι με την αποχώρηση της Μ. Βρετανίας θα μείνουν κενές έδρες στην Ευρωβουλή, θεωρώντας έτσι ευκαιρία για την κάλυψή τους τις υπερεθνικές λίστες υποψηφίων και προς αυτή την κατεύθυνση συνδυάστηκε και η παρουσία του στην Αθήνα, ως προσκεκλημένος της Ζωής Κωνσταντοπούλου, όπου συναντήθηκε και με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη της ΛΑΕ. Για τον κ. Μελανσόν δεν υπάρχει περιθώριο συνεργασίας πλέον με τον ΣΥΡΙΖΑ, σε αυτά τα ψηφοδέλτια.

Με τον Έλληνα πρωθυπουργό επανέλαβε ότι διαφωνεί τονίζοντας ότι στη θέση του στη διαπραγμάτευση του 2015, εκείνος «θα έφερνε στο τραπέζι την προοπτική να πληρώσει η Γαλλία 45 δισεκατομμύρια και η Γερμανία 56 δισεκατομμύρια στην περίπτωση χρεοκοπίας της Ελλάδας, κάτι που ήταν ισχυρό μέσο πίεσης. Λυπάμαι που ο κ.Τσίπρας δεν το έκανε».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου