Παραδόθηκε στο FBI ο πρώην διευθυντής της προεκλογικής εκστρατείας Τραμπ

Ο πρώην διευθυντής της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ, Πολ Μάναφορτ παραδόθηκε τη Δευτέρα στη Δικαιοσύνη, μετά από κάλεσμα του FBI, στο πλαίσιο της έρευνας για τη φερόμενη ρωσική ανάμιξη στις αμερικανικές εκλογές του Νοεμβρίου 2016. Κλήθηκε από τη Δικαιοσύνη και ο συνεργάτης του Μάναφορντ, Ρικ Γκέιτς.
Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Reuters, o Μάναφορντ έφτασε στα γραφεία του FBI τη Δευτέρα, καθώς είχε κληθεί για να διερευνηθεί ενδεχόμενη συμμετοχή του στο πλαίσιο της έρευνας για τη φερόμενη ρωσική ανάμιξη στις αμερικανικές εκλογές του Νοεμβρίου 2016. Ο Μάναφορντ διηύθυνε την προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ μέχρι τον Αύγουστο 2016, πριν υποχρεωθεί να παραιτηθεί μετά κυρίως τις αποκαλύψεις για τις σχέσεις του με φιλορώσους ουκρανούς ολιγάρχες.

Στη Δικαιοσύνη κλήθηκε να παραδοθεί και ο συνεργάτης του Ρικ Γκέιτς, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Reuters φαίνεται να είχε στενούς δεσμούς με Ρώσους και Ουκρανούς ολιγάρχες, ενώ βρισκόταν στο πλευρό του Μάναφορντ όσω αυτός ήταν επικεφαλής της καμπάνιας του Τραμπ. Υπενθυμίζεται ότι ο Τραμπ έχει αρνηθεί τις κατηγορίες για σχέσεις με το Κρεμλίνο, κάνοντας λόγο για κυνήγι μαγισσών από τα ΜΜΕ και τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Προ ημερών είχε βρεθεί ενώπιον της ειδικής επιτροπής Δικαιοσύνης της Γερουσίας ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, Τζεφ Σέσιονς, ο οποίος είχε ανακριθεί επί πολλές ώρες για τις φερόμενες επαφές του με τη ρωσική κυβέρνηση. Είχε αρνηθεί όλες τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει πράξει κάτι μεμπτό ενώ αρνήθηκε να συζητήσει «το περιεχόμενο των απόρρητων συζητήσεων που έχει με τον πρόεδρο Τραμπ».


Στο στόχαστρο ο Τζ. Παπαδόπουλος
Στο μικροσκόπιο του FBI έρχεται και ο δικηγόρος Τζορτζ Παπαδόπουλος, που συμμετείχε στη ομάδα συμβούλων του Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016, ο οποίος ομολόγησε ότι έδωσε ψευδείς καταθέσεις σε πράκτορες.

Ο δικηγόρος δήλωσε ένοχος την 5η Οκτωβρίου για την κατηγορία ότι είπε ψέματα στους ομοσπονδιακούς πράκτορες. Ο Παπαδόπουλος, μέσω των ψευδών δηλώσεών του, «παρεμπόδισε την έρευνα του FBI που βρίσκεται σε εξέλιξη σχετικά με τις πιθανές διασυνδέσεις ή τον ενδεχόμενο συντονισμό μεταξύ των προσώπων που συνδέονταν με την εκστρατεία και της ρωσικής κυβέρνησης με στόχο την ανάμειξη της Μόσχας στις προεδρικές εκλογές του 2016», υπογραμμίζεται στο έγγραφο που υπέγραψε ο εισαγγελέας Μιούλερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου