Επεισοδιακή νύχτα στον καταυλισμό προσφύγων της Μόριας

Σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν το βράδυ της Τρίτης στον καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών της Μόριας στη Μυτιλήνη. Σημειώθηκαν βίαιες συμπλοκές ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, 15 άτομα τραυματίστηκαν. Στο σημείο έσπευσε η πυροσβεστική όπου έσβησε φωτιές από κάδους απορριμμάτων και σκηνές.

Επεισόδια ξέσπασαν το βράδυ στη Μόρια μεταξύ ομάδων διαφορετικών εθνικοτήτων. Σημειώθηκαν βίαιες συγκρούσεις μεταξύ των προσφύγων, ενώ άναψαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και σκηνές. 

Σύμφωνα με την ΕΡΑ-Αιγαίου, από τις συμπλοκές 15 άτομα τραυματίστηκαν ενώ 8 άνθρωποι, όλοι άνδρες, χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο ελαφρά τραυματισμένοι.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μέσα στον καταυλισμό εισήλθαν αστυνομικές δυνάμεις, όπου έκαναν χρήση χημικών. 
Στο σημείο έσπευσε και η πυροσβεστική για να σβήσει φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και μικρές σκηνές. 

Παρότι πληροφορίες ανέφεραν ότι στην αρχή οι πρόσφυγες δεν άφηναν τους πυροσβέστες να εισέλθουν στο χώρο, η υπηρεσία επιβεβαιώνει ότι τελικώς οι δυνάμεις της προχώρησαν σε κατάσβεση.

Υπενθυμίζεται ότι λίγες ημέρες πριν με μπροστάρη τον δήμαρχο και απορριμματοφόρα του δήμου Μυτιλήνης έγινε η προσπάθεια μπλοκαρίσματος φορτηγού που μετέφερε στο νησί 50 οικίσκους για τον καταυλισμό της Μόριας. Εν τέλει, μία μέρα μετά ολοκληρώθηκε κανονικά η εκφόρτωση των 50 οικίσκων στον καταυλισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου