Μεγάλη διαδήλωση κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού στο Βέλγιο

Δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι διαδήλωσαν την Τρίτη στους δρόμους των Βρυξελλών κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος που προωθεί η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Σαρλ Μισέλ. Η κυβέρνηση κατηγορεί τα συνδικάτα, υποστηρίζοντας πως το υπάρχον συνταξιοδοτικό σύστημα κινδυνεύει με αφανισμό αν δεν εφαρμοστούν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.

Όπως αναφέρουν οι brusselstimes, οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα διαμαρτύρονται γιατί η κυβέρνηση του Μισέλ σκοπεύει να αυξήσει τα όρια συνταξιοδότησης και να εφαρμόσει και άλλες επιμέρους αλλαγές εις βάρος των εργαζομένων στο συνταξιοδοτικό σύστημα.

Δεκάδες χιλιάδες πολίτες πήραν μέρος στη διαδήλωση της Τρίτης, με εκπροσώπους των συνδικάτων να υπογραμμίζουν ότι η κυβέρνηση θέλει να εφαρμόσει αλλαγές εις βάρος τους. Το συνδικάτο εμπόρων τονίζει πως ζητά «ένα διάφανο σύστημα συνταξιοδότησης» και εναντιώνεται στην «αποσύνθεση του συστήματος και την επισφάλεια που δημιουργεί στους συνταξιούχους» η μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση.

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση Μισέλ άφησε αιχμές κατά των συνδικάτων για τη διαδήλωση και τις φωνές διαμαρτυρίας, επισημαίνοντας πως στρουθοκαμηλίζουν καθώς το υπάρχον σύστημα συνταξιοδότησης κινδυνεύει με αφανισμό σε περίπτωση που δεν αλλάξει.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου