Στην Εισαγγελία καλείται ο Μαρινάκης για το Noor One

Ενώπιον της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά είναι προγραμματισμένο να καταθέσει σήμερα ο επιχειρηματίας Βαγγέλης Μαρινάκης σχετικά με ενδεχόμενη εμπλοκή του στην υπόθεση του «Noor One», το οποίο μετέφερε 2,1 τόνους ηρωίνης. Δεν αποκλείεται ωστόσο αντ’ αυτού να προσέλθουν οι δικηγόροι του.
Όπως αναφέρει η «Εφημερίδα των Συντακτών», ειικάζεται πως η κλήση του από την Εισαγγελία σχετίζεται με το σκέλος της υπόθεσης που αφορά το λαθρεμπόριο πετρελαίου. Αρκετά πιθανό θεωρείται το ενδεχόμενο να προσέλθουν μόνο οι δικηγόροι του εφοπλιστή και να ζητήσουν προθεσμία προκειμένου ο ίδιος να προετοιμάσει τις εξηγήσεις του.

Κλήσεις για κατάθεση έχουν λάβει επίσης ο Νικόλαος Συντυχάκης, διευθύνων σύμβουλος της Capital, εταιρείας συμφερόντων του Μαρινάκη, ο ασφαλιστής Ηλίας Τσακίρης και ο Ευάγγελος Μπαϊρακτάρης, δικηγόρος και συνεργάτης του εφοπλιστή.
Ολοι καλούνται από την εισαγγελική λειτουργό σε ανωμοτί κατάθεση, ως ύποπτοι τέλεσης αξιόποινων πράξεων οι οποίες προέκυψαν από την έρευνα.

Η πολύμηνη έρευνα για την υπόθεση του Noor One, με σκοπό να εξακριβωθούν πιθανές κακουργηματικές πράξεις, όπως η σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, η νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κι άλλα αδικήματα που συνδέονται με την ηρωίνη, φαίνεται ότι μπαίνει στην τελική ευθεία. Σημειώνεται επίσης ότι πριν από δύο μήνες η προϊσταμένη της Εισαγγελίας είχε καταγγείλει στην ΕΛ.ΑΣ. απειλές

Στις 12 Αυγούστου 2016 η αντεισαγγελέας Εφετών, Μαρία Τρουπή, άσκησε έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης για την πλειονότητα των κατηγορουμένων του ναρκόπλοιου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου