Απεργία και διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα κατά του πολυνομοσχεδίου

Mε 24ωρη απεργία και στάσεις εργασίας αντιδρούν οι εργαζόμενοι στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου – σκούπα με τα προαπαιτούμενα που ψηφίζεται στις 15 Ιανουαρίου. Οι εργαζόμενοι σε μετρό και τραμ πραγματοποιούν 24ωρη απεργία, ενώ οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ προχωρούν σε στάση εργασίας από τις 12 έως τις 15:00. Τα πλοία στα λιμάνια θα μείνουν δεμένα λόγω της 24ωρης απεργίας της ΠΝΟ και τα νοσοκομεία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας, καθώς οι γιατροί πραγματοποιούν 24ωρη απεργία. Απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα.
Σε κινητοποιήσεις προχωρούν ομάδες εργαζομένων προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους με τις διατάξεις που προωθεί η κυβέρνηση στο πολυνομοσχέδιο που περιλαμβάνει τα προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης, το οποίο θα τεθεί προς ψηφοφορία στην Ολομέλεια τη Δευτέρα.

Οι εργαζόμενοι στο μετρό και στο τραμ, πραγματοποιούν 24ωρη απεργία με το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών να υπογραμμίζει ότι το πολυνομοσχέδιο «παραδίδει στους δανειστές ενέχυρο ότι απόμεινε από την δημόσια περιουσία και μαζί τις τελευταίες ελπίδες για μια ζωή με αξιοπρέπεια στους ανθρώπους του μόχθου».

Ακινητοποιημένα θα είναι τα τρόλεϊ, λόγω της 24ωρης απεργίας που αποφάσισε η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ αντιδρώντας στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, ενώ στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 15:00 θα πραγματοποιηθεί στον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο.

Στην 24ωρη απεργία θα συμμετέχουν και οι γιατροί, με αποτέλεσμα τα νοσοκομεία να λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, ενώ τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια καθώς και η ΠΝΟ αποφάσισε να πάρει μέρος στην 24ωρη απεργία κατά του πολυνομοσχεδίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου