Στους 12 οι κατηγορούμενοι για την επίθεση κατά του Μπουτάρη

Συνολικά δώδεκα άτομα έχουν ταυτοποιηθεί από τις αστυνομικές αρχές για την επίθεση κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, από ακροδεξιούς το περασμένο Σάββατο, στο πλαίσιο εκδηλώσεων στην πόλη για τη Γενοκτονία των Ποντίων.
Από την Παρασκευή 25 Μαΐου η αστυνομία έχει ταυτοποιήσει συνολικά τέσσερα άτομα, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται στους δώδεκα. Πρόκειται για τέσσερεις Έλληνες ηλικίας 34, 20, 21 και 22 ετών. 

Σε βάρος των τριών σχηματίζεται δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα διατάραξης κοινής ειρήνης και διακεκριμένης περίπτωσης φθοράς.
Ο 22χρονος, ο οποίος ταυτοποιήθηκε το Σάββατο, βαρύνεται με τα αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης και εξύβρισης.

Την Πέμπτη η αστυνομία ταυτοποίησε ανάμεσα στους δράστες κι έναν εν ενεργεία αστυνομικό που υπηρετεί σε υπηρεσία γραφείου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης στη Θεσσαλονίκη. 

Μέχρι στιγμής, υπενθυμίζεται, ότι τρία άτομα που οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο, καταδικάστηκαν με ποινές φυλάκισης. Συγκεκριμένα, το δικαστήριο, κάνοντας λόγο για οργανωμένη επίθεση, τιμώρησε έναν 20χρονο και τον 36χρονο ομογενή σε 14 μήνες φυλάκιση, ενώ ο δεύτερος 20χρονος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 21 μηνών. 

Σύμφωνα με το News 24/7, έχουν ταυτοποιηθεί όλοι όσοι χειροδίκησαν, εξύβρισαν ή προκάλεσαν φθορές στο αυτοκίνητο του δημάρχου. Στο μεταξύ γίνονταιπροσπάθειες για να ταυτοποιηθούν έως τρία άτομα ακόμη, αφού οι αστυνομικοί που ερευνούν το περιστατικό έχουν καταλήξει πως δεν ήταν περισσότεροι από συνολικά περίπου 15 άτομα στην επίθεση.



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου