Περισσότεροι από 100 μετανάστες που διασώθηκαν σε αναμονή...

Περισσότεροι από 100 μετανάστες που διασώθηκαν στη θάλασσα περιμένουν εδώ και μήνες στην Ιταλία και στη Μάλτα προκειμένου να επανεγκατασταθούν στη Γερμανία όπως τους έχουν υποσχεθεί, σύμφωνα με έρευνα που διενήργησαν βουλευτές του ομοσπονδιακού κοινοβουλίου.
Σύμφωνα με την έρευνα, 115 μετανάστες παραμένουν στις δύο χώρες της νότιας Ευρώπης οι οποίες τους επέτρεψαν να αποβιβαστούν αφού άλλα κράτη μέλη δεσμεύθηκαν να τους δεχθούν.

Η γερμανική κυβέρνηση δήλωσε πως οι μετανάστες πρέπει πρώτα να υποβληθούν σε ιατρικές εξετάσεις, να καταγραφούν και να περάσουν από συνέντευξη προτού μεταφερθούν στη Γερμανία.

Η έρευνα δείχνει πως θα πρέπει επίσης να ελεγχθούν από τις γερμανικές υπηρεσίες πληροφοριών. Μόνο μετά τη διαδικασία αυτή θα μπορέσει η γερμανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μετανάστευσης και Προσφύγων (BAMF) να συντονίσει τη μεταφορά τους.

Η BAMF έχει ήδη επικοινωνήσει με πολλές πόλεις που έχουν δείξει ενδιαφέρον να παραλάβουν μετανάστες που διασώθηκαν στη θάλασσα.

Η Ούλα Γιέλπκε, εκπρόσωπος της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος Die Linke (Αριστερά), που πραγματοποίησε την έρευνα, χαιρέτισε την προσφορά του Βερολίνου να δεχθεί τους μετανάστες αλλά είπε πως η υπόσχεση αυτή πρέπει να ακολουθείται από γρήγορες ενέργειες.

«Δεν υπάρχει εύλογος λόγος να αναβάλλεται η είσοδός τους [στη χώρα] εξαιτίας γραφειοκρατικών μέτρων», δήλωσε η Γιέλπκε.

Το θέμα αφορά 50 ανθρώπους που διασώθηκαν από δύο στρατιωτικά πλοία στη Μεσόγειο στις 13 Ιουλίου και οδηγήθηκαν στην Σικελία, και 65 ανθρώπους που διασώθηκαν από το πλοίο διάσωσης μεταναστών Aquarius στις 10 Αυγούστου και οδηγήθηκαν στη Μάλτα. Πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν ήδη δεχθεί τους μετανάστες των οποίων είχαν εγκρίνει την είσοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου