Στον ανακριτή ο Παπαντωνίου για ξέπλυμα 2,8 εκατ. φράγκων -VIDEO-

Ενώπιον του ανακριτή θα καταθέσει σήμερα ο πρώην υπουργός, Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του, Σταυρούλα Κουράκου για το κακούργημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, (ξέπλυμα) 2,8 εκατ. φράγκων, που φέρεται να εισέπραξε ως μίζα για να προωθήσει τη σύμβαση εκσυγχρονισμού των 6 φρεγατών τύπου S του Πολεμικού Ναυτικού.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Γιάννος Παπαντωνίου για το «ξέπλυμα» των χρημάτων χρησιμοποίησε πλήθος τραπεζικών λογαριασμών και off shore εταιρείες συμφερόντων του αποβιώσαντος επιχειρηματία Χαράλαμπου Μπεκατώρου που εκπροσωπούσε την THALES στην Ελλάδα.



Ο ίδιος αρνείται κάθε παρανομία υποστηρίζοντας και δημόσια ότι το κατηγορητήριο είναι διάτρητο,ότι μετά από 15 χρόνια ερευνών δεν έχει προκύψει καμία ύποπτη τραπεζική ροή με αποδέκτη εκείνον και πως αυτοβούλως έθεσε στη διάθεση των δικαστικών αρχών τους λογαριασμούς του στην Ελβετία.

Σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών» τα χρήματα αυτά αποτελούν, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, μέρος μιας πολύ σημαντικής ροής που διαπιστώθηκε σε ελβετικές τράπεζες με τελικό αποδέκτη τον ίδιο ύψους 4.600.000 ελβετικών φράγκων, και που κατά το κατηγορητήριο ο Γ. Παπαντωνίου διατηρούσε εντός του ελβετικού χρηματοπιστωτικού συστήματος, αποκρύπτοντάς το όλο από οποιαδήποτε αρμόδια ελεγκτική αρχή στην Ελλάδα.

Οι κύριοι λογαριασμοί που φέρεται να χρησιμοποίησε ο πρώην υπουργός είναι επτά, ενώ φέρονται να χρησιμοποιήθηκαν 35 υπολογαριασμοί, μέσω των οποίων εκτελέστηκαν εκατοντάδες κινήσεις επενδύσεων, προκειμένου να «χάνεται» κάθε φορά η πηγή της προέλευσης κάθε επιμέρους χρηματικού ποσού, με τα επίμαχα χρηματικά ποσά να καταλήγουν σε συγκεκριμένο λογαριασμό, μέσω του οποίου διαμοιράζονταν και πάλι σε άλλους λογαριασμούς, στους οποίους εμφανιζόταν ως συνδικαιούχος η Σταυρούλα Κουράκου και εν τέλει, κατά τους ανακριτές, ο ίδιος ο Γ. Παπαντωνίου ως τελικός αποδέκτης αυτών.

Ενόψει της απολογίας του, ο Γιάννος Παπαντωνίου έδωσε στη δημοσιότητα δήλωσή του, κατά την οποία καταγγέλλει «άθλια μεθόδευση», με «επικέντρωση στην ανύπαρκτη δωροδοκία».

Ο ίδιος, υποστηρίζει πως ήταν «αναμενόμενο να πληρώσω ένα τίμημα. Η Ελλάδα είναι η χώρα που, ιδιαίτερα σήμερα, η επιτυχία τιμωρείται». Παράλληλα, κάνει λόγο για «προσπάθειες "ενοχοποίησής" μου μέσω κατασκευασμένων εκτιμήσεων υπηρετούν δόλιες σκοπιμότητες και είναι καταδικασμένες να καταρρεύσουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου