Νεκροί μετανάστες μετά από βύθιση πλοιαρίου στις τουρκικές ακτές

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας κοντά στις τουρκικές ακτές, μετά τη βύθιση του πλοιαρίου στο οποίο επέβαιναν. Η τουρκική ακτοφυλακή ανακοίνωσε ότι σώθηκαν 18 ακόμα μετανάστες που επέβαιναν στο πλοιάριο, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για διασωθέντες.
Όπως αναφέρει το Reuters, επικαλούμενο πηγές της τουρκικής ακτοφυλακής, πλοιάριο που μετέφερε μετανάστες βυθίστηκε το πρωί της Δευτέρας σε απόσταση μόλις 50 μέτρων από τις δυτικές ακτές της Τουρκίας, κοντά στο Μπόντρουμ (Αλικαρνασσός).

Μετά τη βύθιση του πλοιαρίου, η τουρκική ακτοφυλακή διέσωσε 17 ανθρώπους, ενώ τρεις ακόμα κατάφεραν να βγουν στην ακτή κολυμπώντας. Ωστόσο, δύο από τους διασωθέντες πέθαναν αφού είχαν μεταφερθεί σε νοσοκομείο. Δεν έχει ξεκαθαριστεί το πόσα άτομα επέβαιναν στο πλοιάριο, με την τουρκική ακτοφυλακή να διεξάγει έρευνα για τυχόν εντοπισμό διασωθέντων.

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών είχαν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι, όταν βούλιαξε κοντά στις Οινούσες λέμβος που μετέφερε 35 μετανάστες και είχε ξεκινήσει από τις τουρκικές ακτές με προορισμό τη Χίο. Οι 30 από αυτούς είχαν δηλωθεί ως αγνοούμενοι από την τουρκική ακτοφυλακή.

Δείτε το video του Πρακτορείου Anadolu που μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου