Διεκόπη με το καλημέρα η δίκη σε δεύτερο βαθμό για το «Noor One»

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά που δικάζει σε δεύτερο βαθμό την υπόθεση διακίνησης 2,1 τόνων ηρωίνης του πλοίου «Noor One», διεκόπη για τις 12 Νοεμβρίου, καθώς το δικαστήριο προχώρησε στον αυτεπάγγελτο διορισμό συνηγόρων σε δύο εκ των αλλοδαπών εμπλεκομένων οι οποίοι εμφανίστηκαν χωρίς συνήγορο υπεράσπισης και κρίθηκε πως χρειάζεται ένας μήνας για να μελετήσουν οι νέοι δικηγόροι τους τη δικογραφία.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφημερίδας των Συντακτών», διεκόπη για τις 12 Νοεμβρίου η δίκη για την υπόθεση διακίνησης 2,1 τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor One», καθώς την Τετάρτη μετά την εκφώνηση των ονομάτων των κατηγορουμένων και των μαρτύρων κατηγορητηρίου, το δικαστήριο προχώρησε στον αυτεπάγγελτο διορισμό συνηγόρων σε δύο εκ των αλλοδαπών εμπλεκομένων οι οποίοι εμφανίστηκαν χωρίς συνήγορο υπεράσπισης.

Η διακοπή ενός μήνα αποφασίστηκε προκειμένου να ενημερωθούν οι νέοι δικηγόροι για την ογκώδη δικογραφία. Στο εδώλιο βρέθηκαν όλοι οι κατηγορούμενοι πλην ενός αλλοδαπού . Οι εφτά από τους πρωτοδίκως καταδικασμένους που είναι κρατούμενοι είναι οι Ευθ.Γιαννουσάκης (ισόβια), ο ναυλομεσίτης Γιώργος Μπουρδούβαλης (ισόβια) ,ο οδηγός της νταλίκας που μετέφερε τα ναρκωτικά και νοίκιασε στον Γιαννουσάκη την αποθήκη στο Κορωπί , Κων. Καρτσώνης (18 χρόνια) ο Ιρανός συνοδός του φορτίου, Μπονιάντ(16χρόνια) και τρεις Τούρκοι (Αγκάμπε, Σελιμπλί και Αχμεντάντ).

Όπως αναφέρει το Documento, παράλληλα με την υπόθεση της δίκης, η ανακρίτρια Καλλιόπη-Ιωάννα Μάντακα διεξάγει έρευνα σε βάρος του εφοπλιστή Ευάγγελου Μαρινάκη και τριών συνεργατών του που, σύμφωνα με τις διώξεις τις οποίες άσκησε η εισαγγελέας Ειρήνη Τζίβα, συνδέονται άμεσα, και μάλιστα σε επίπεδο κορυφής, με την υπόθεση του ναρκόπλοιου.

Οι παραπάνω ελέγχονται για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση που επιδιώκει τη διάπραξη περισσότερων κακουργημάτων που προβλέπονται στη νομοθεσία περί ναρκωτικών, αλλά και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης αλλά και διακίνηση ναρκωτικών (χρηματοδότηση, διαμετακόμιση, εισαγωγή, μεταφορά, αγορά, κατοχή, πώληση, αποθήκευση) από δράστες που κατ’ επάγγελμα χρηματοδοτούν την τέλεση πράξεων διακίνησης και διακινούν ναρκωτικές ουσίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου