Η οικογένεια και οι φίλοι του Ζ. Κωστόπουλου καταγγέλλουν «ρεπορτάζ» του Open TV

Η οικογένεια και οι φίλοι του Ζακ Κωστόπουλου καταγγέλλουν ότι ο τηλεοπτικός σταθμός Open TV μετέδωσε ιδιωτικές τηλεφωνικές συνομιλίες του Νίκου Κωστόπουλου, αδελφού του Ζακ, οι οποίες μαγνητοφωνήθηκαν και μεταδόθηκαν ως αποκλειστικές δηλώσεις χωρίς τη συναίνεση του. Τονίζουν ότι το ρεπορτάζ εμπεριείχε επίσης ψευδείς πληροφορίες και κάνουν λόγο για κατάφωρη παραβίαση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και της επιθυμίας της οικογένειας να παρεμβαίνει στο δημόσιο λόγο όποτε αυτή κρίνει.

Όπως καταγγέλλουν η οικογένεια και οι φίλοι του Ζακ Κωστόπουλου, στο δελτίο ειδήσεων του Open TV ξεγέλασαν τον αδελφό του Ζακ Κωστόπουλου παγιδεύοντάς τον τηλεφωνικά. Μαγνητοφώνησαν και μετέδωσαν ως αποκλειστικές δηλώσεις τα όσα είπε, χωρίς να έχουν πάρει την άδεια του.

Τονίζουν ότι στο ίδιο ρεπορτάζ μεταφέρθηκαν ψευδείς ειδήσεις όπως το ταξίδι του Ν. Κωστόπουλου στην Αθήνα και ξεκαθαρίζουν ότι οποιαδήποτε ανάλογη πρακτική στο εξής θα ακολουθούνται οι νομικές και πειθαρχικές διαδικασίες που προβλέπονται. Ζητούν από τα ΜΜΕ να σταθούν ως στην προσπάθεια διαλεύκανσης της δολοφονίας του Ζακ και υπεράσπισης των δημοκρατικών δικαιωμάτων.

«Κατά τη διάρκεια του σημερινού δελτίου ειδήσεων του Open - Η Ανοιχτή Τηλεόραση μεταδόθηκαν ιδιωτικές τηλεφωνικές συνομιλίες του Νίκου Κωστόπουλου, αδελφού του Ζακ, οι οποίες μαγνητοφωνήθηκαν και μεταδόθηκαν ως αποκλειστικές δηλώσεις χωρίς τη συναίνεση του. Το ρεπορτάζ εμπεριείχε επίσης ψευδείς πληροφορίες όπως π.χ. ότι ταξίδεψε στην Αθήνα.

Πρόκειται για μια κατάφωρη παραβίαση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και της επιθυμίας της οικογένειας να παρεμβαίνει στο δημόσιο λόγο όποτε αυτή κρίνει. Για οποιαδήποτε ανάλογη πρακτική στο εξής θα ακολουθούνται οι νομικές και πειθαρχικές διαδικασίες που προβλέπονται. Οι δημοσιογράφοι που έχουν αιτήματα για συνεντεύξεις προς την οικογένεια και τους φίλους του Ζακ παρακαλούνται να απευθύνονται στη διαχείριση της σελίδας. Θέλουμε τον Τύπο αρωγό στην προσπάθεια διαλεύκανσης της δολοφονίας του Ζακ και υπεράσπισης των δημοκρατικών δικαιωμάτων. Παράλληλα ζητάμε να γίνει σεβαστό το πένθος των οικείων του»

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου