Νέα προκλητική προειδοποίηση του εκπροσώπου του τουρκικού ΥΠΕΞ για τη γεώτρηση στο οικόπεδο 10

«Οι έρευνες για φυσικό αέριο τις οποίες ξεκίνησε η Exxon Mobil στα ανοιχτά της Κύπρου, στο οικόπεδο 10 που έδωσε η ελληνοκυπριακη διοίκηση δεν προσφέρουν τίποτε στην σταθερότητα της περιοχής» υποστήριξε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ της Τουρκίας, Χαμί Ακσόι ισχυριζόμενος ότι αυτό «δύναται να αλλάξει ορισμένες ευαίσθητες ισορροπίες για την επίλυση του προβλήματος». 
Ο Ακσόι ειπε ακόμη ότι η Άγκυρα «έχει προειδοποιήσει την Ελληνοκυπριακή Διοίκηση να σταματήσει τις μονομερείς έρευνες υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο. Με αυτή την αφορμή επαναλαμβάνουμε την προειδοποίηση μας στις εταιρείες που συμμετέχουν στις εργασίες μονομερούς έρευνας και εξόρυξης των Ελληνοκυπρίων. Υπενθυμίζουμε και πάλι ότι η κατανομή των φυσικών πόρων του νησιού είναι θέμα που έχει σχέση με την ουσία του Κυπριακού». 

«Όπως μέχρι τώρα, έτσι και εφ εξής σε συνεργασία με σκοπό την διαφύλαξη των δικαιωμάτων και συμφερόντων που πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο για τον τουρκοκυπριακό λαό, που είναι από κοινού ιδιοκτήτης του νησιού, θα συνεχίσουμε να κάνουμε τα απαραίτητα διπλωματικά και πολιτικά βήματα. Επιπρόσθετα θα ξεκινήσουμε εργασίες και πέρα από την υφαλοκρηπίδα μας στα οικόπεδα για τα οποία παραχώρησε άδεια η «ΤΔΒΚ» στα Τουρκικά Πετρέλαια», ισχυρίστηκε προκλητικά ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου