Μια νεκρή και πάνω από 400 τραυματίες στις διαδηλώσεις των «κίτρινων γιλέκων» στη Γαλλία

Μία νεκρή και περισσότεροι από 400 τραυματίες είναι ο θλιβερός απολογισμός των επεισοδίων, που ξέσπασαν κατά τις μαζικές κινητοποιήσεις κατά των σχεδίων της γαλλικής κυβέρνησης να αυξήσει τις τιμές στα καύσιμα.
Η άτυχη 63χρονη διαδηλώτρια έχασε τη ζωή της όταν μια οδηγός πανικοβλήθηκε οδικό μπλόκο στη Σαβουά, στη νοτιοανατολική Γαλλία, βλέποντας τους διαδηλωτές να αποκλείουν τον δρόμο και επιτάχυνε με αποτέλεσμα να πέσει πάνω στον συγκεντρωμένο κόσμο.

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση βίας και δακρυγόνων προκειμένου να απωθήσουν τους διαδηλωτές. Ειδικότερα, στο Παρίσι διαδηλωτές δέχθηκαν επίθεση από αστυνομικούς όταν επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό στα Ηλύσια Πεδία.



Ο υπουργός Εσωτερικών, Κριστόφ Καστανέρ, ανακοίνωσε ότι κατά τη διάρκειά της περισσότερα από 400 άτομα τραυματίστηκαν,εκ των οποίων τα 14 νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση. Εξέφρασε τη λύπη του για δυστύχημα,με γυναίκα να χάνει τη ζωή της, καθώς χτυπήθηκε από οδηγό σε μπλόκο στη Σαβοΐα.

Ο υπουργός ανέφερε ακόμη ότι αριθμός όσων συμμετείχαν σε αυτό το κίνημα δυσαρέσκειας επίσης αναθεωρήθηκε προς τα πάνω στα 287.710 άτομα σε 2.034 σημεία. Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν στη σύλληψη 282 άτομα, εκ των οποίων 73 κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου