Μία γυναίκα στη Μαδρίτη αυτοκτόνησε ενώπιον της έξωσης

Μία 65χρονη συνταξιούχος στη Μαδρίτη έπεσε από τον 5ο όροφο του κτιρίου όπου έμενε, δίνοντας τέλος στη ζωή της, την ώρα που η αστυνομία ήρθε σπίτι της για να της επιβάλει έξωση.

Σύμφωνα με τον Guardian, η γυναίκα δεν απάντησε στην αστυνομία όταν ήρθε στην ώρα της για την έξωση και στη συνέχεια πήδηξε από το μπαλκόνι του διμαρίσματός της, βρίσκοντας τραγικό θάνατο.

Ο ηγέτης των Podemos, Πάμπλο Ιγκλέσιας, σε δήλωση του ανέφερε ότι το όνομα της γυναίκας ήταν Alicia, σημείωσε ότι χιλιάδες εξώσεις έχουν πραγματοποιηθεί το 2018 και δεσμεύτηκε ότι το κόμμα του θα συνεχίσει να ζητάει την λήψη μέτρων για τη μείωση των τιμών ενοικίου και το δικαίωμα στην στέγαση.

Σύμφωνα με την εφημεδία El Pais, ο αριθμός των εξώσεων στην Ισπανία φέτος ανέρχεται σε περίπου 10.000, αυξημένος κατά 6,1% το δεύτερο τρίμηνο του 2018 λόγω των αυξήσεων στις τιμές των ενοικίων. Όπως προσθέτει η εφημερίδα, 3 στις 5 εξώσεις γίνονται για απλήρωτα ενοίκια.

Η κυβέρνηση του κεντροαριστερού κόμματος του Πέδρο Σάντσεθ, που υποστηρίζεται και από τους Podemos, έχει υποσχεθεί να λάβει μέτρα για την μείωση των ενοικίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου