Στα 710 εκατομμύρια το κοινωνικό μέρισμα για το 2018

Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα διαθέσει το ποσό των 710 εκατομμυρίων ευρώ στο κοινωνικό μέρισμα που θα μοιραστεί μέχρι το τέλος του 2018, επισημαίνοντας ότι το ποσό που θα πιστωθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων θα είναι ακατάσχετο.
Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία που προανήγγειλε ο Ευ. Τσακαλώτος και προβλέπει ότι μέχρι το τέλος το 2018 η κυβέρνηση θα διαθέσει 710 εκατομμύρια μέσω εφάπαξ οικονομικού βοηθήματος ως «διανομή Κοινωνικού Μερίσματος προς στήριξη των οικονομικά αδύναμων προσώπων και ευάλωτων νοικοκυριών».

Όπως αναφέρεται στην τροπολογία, «το κοινωνικό μέρισμα είναι αφορολόγητο και ακατάσχετο στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης αντίθετης διάταξης, δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη στη Φορολογική Διοίκηση και στο υπόλοιπο Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία ή τα πιστωτικά ιδρύματα και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα».

Με κοινή απόφαση του υπουργού Οικονομικών και της υπουργού Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, το ποσό των 710 εκατομμυρίων ενδέχεται να αυξηθεί, σε περίπτωση που το επιτρέψουν οι δημοσιονομικές συνθήκες κατά τον χρόνο έκδοσής της.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου