Καθησυχάζουν Μοσκοβισί και Σεντένο για την έκθεση της Κομισιόν για την Ελλάδα

Την αισιοδοξία τους για την έγκριση του ελληνικού προϋπολογισμού και την έκθεση της Κομισιόν την ερχόμενη Τετάρτη αναφορικά με το πλαίσιο της ενισχυμένης εποπτείας της ελληνικής οικονομίας κατέθεσαν ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Πιέρ Μοσκοβισί, και ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, κατά τη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε το σημερινό έκτακτο Eurogroup, με τον δεύτερο να κάνει λόγο για ένα επερχόμενο ελληνικό success story.
Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο Πιέρ Μοσκοβισί προβλέπει πως δεν θα υπάρξουν «κακές εκπλήξεις», απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την έκθεση που αναμένεται να δημοσιεύσει η Κομισιόν στις 21 Νοεμβρίου για τον ελληνικό προϋπολογισμό.

«Δεν μπορούμε να προδικάσουμε από σήμερα αυτά που θα ανακοινωθούν την Τετάρτη. Υπομονή» ανέφερε ο Π. Μοσκοβισί, σχολιάζοντας ότι από μόνο του ότι η Ελλάδα θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στο Ευρωπαϊκό Εξάμηνο είναι ένα «γεγονός», μια «καλή είδηση».

«Η συνεργασία με τις ελληνικές αρχές είναι πολύ θετική. Μην περιμένετε κακές εκπλήξεις στην έκθεση. Δεν θα υπάρχουν» σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ ο πρόεδρος του Eurogroup κινήθηκε στον ίδιο αισιόδοξο τόνο, αναφορικά με τις μνημονιακές δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η ελληνική κυβέρνηση.

Ο Μάριο Σεντένο επιβεβαίωσε ότι η Ελλάδα δεν ήταν στην ατζέντα της σημερινής συνεδρίασης, επαναλαμβάνοντας ότι δεν είναι ανάμεσα στις χώρες που έχει λάβει γράμμα από την Επιτροπή σχετικά με τον προϋπολογισμό της.

«Είμαι σίγουρος ότι η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει τη μεταρρυθμιστική διαδικασία και θα εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της για το επόμενο και τα επόμενα έτη έτσι ώστε η Ελλάδα να γίνει πραγματικά ένα "success story" στο μέλλον», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου