Ο πρώτος «κλωνοποιημένος» παρουσιαστής ειδήσεων τεχνητής νοημοσύνης στην Κίνα

«Γεια σε όλους. Είμαι ένας αγγλόγλωσσος παρουσιαστής τεχνητής νοημοσύνης. Αυτή είναι η πρώτη μου μέρα στο Πρακτορείο Ειδήσεων Xinhua. Η φωνή και το παρουσιαστικό μου βασίζονται στον Zhang Zhao, έναν πραγματικό παρουσιαστή του Xinhua». Με αυτόν τον τρόπο εμφανίστηκε στο κοινό ο νέος... παρουσιαστής ειδήσεων του κινεζικού πρακτορείου, που μπορεί να κλωνοποιήσει πραγματικούς ανθρώπους, και να μεταδίδει ειδήσεις 24 ώρες το 24ωρο.
Σύμφωνα με το Cnet.com, η σύμπραξη του κινεζικού πρακτορείου Xinhua και της μηχανής αναζήτησης Sogou εγκαινίασε δύο «σύνθετους παρουσιαστές τεχνητής νοημοσύνης» και τους παρουσίασε στο Παγκόσμιο Συνέδριο Διαδικτύου στο Wuzhen την Τετάρτη. 

Όπως αναφέρεται, οι παρουσιαστές αυτοί αποτελούν κλώνους πραγματικών παρουσιαστών, με ίδια πρόσωπα και φωνές. Το πρόγραμμα συνδυάζει τα χαρακτηριστικά των παρουσιαστών από δικά τους βίντεο, χρησιμοποιώντας την ομιλίας τους, τις κινήσεις των χειλιών τους και τις εκφράσεις του προσώπου του. 

Υπάρχει όμως μία διαφορά, όπως υπογραμμίζεται, και αυτή έγκειται στο γεγονός πως οι παρουσιαστές αυτές είναι σε θέση να μεταδίδουν ειδήσεις όλο το 24ωρο. 

«Οι παρουσιαστές τεχνητής νοημοσύνης είναι επίσημα μέλη της ομάδας ειδήσεων του Xinhua», ανέφερε το πρακτορείο στην έκθεσή του, προσθέτοντας πως «μαζί με άλλους παρουσιαστές, θα σας προσφέρουν έγκυρες, έγκαιρες και ακριβείς ειδήσεις στα κινεζικά και στα αγγλικά».

«Ανυπομονώ να σας φέρω τις λαμπρές νέες εμπειρίες ειδήσεων» συμπληρώνει ο «κλώνος» στο βίντεο με το οποίο αυτοσυστήθηκε στο κοινό.

Παρακολουθήστε το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το Xinhua:



Σύμφωνα με το πρακτορείο, οι νέοι παρουσιαστές του θα εμφανίζοντας σε επιλεγμένα κανάλια διανομής, περιλαμβανομένων των κινεζικών και αγγλικών εφαρμογών του πρακτορείου, του λογαριασμού WeChat, της ιστοσελίδας της τηλεόρασης και δύο λογαριασμών Weibo.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι Κινέζοι χρησιμοποιούν ήδη την τεχνητή νοημοσύνη για την «αναζήτηση φυγάδων» και για τον εντοπισμό ανθρώπων από το βάδισμά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου