Ομόφωνα αθώοι κατηγορούμενοι για κύκλωμα trafficking ελλείψει μαρτύρων

Ομόφωνα αθώους έκρινε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων 20 κατηγορούμενους, γνωστό επιχειρηματία της αλυσίδας αρτοποιείων «Χωριάτικο» και άλλους 19 που φέρονται να εμπλέκονται σε μεγάλο κύκλωμα σωματεμπορίας που εκμεταλλευόταν γυναίκες από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, επειδή «δεν προέκυψαν αποδείξεις που να συνδέουν τους κατηγορούμενους» με τις κακουργηματικές πράξεις. Δεν εμφανίστηκαν στο δικαστήριο οι τέσσερις αλλοδαπές γυναίκες που είχαν καταγγείλει το κύκλωμα.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, πρωταγωνιστής της υπόθεσης φέρεται ο επιχειρηματίας της γνωστής αλυσίδα αρτοποιείων, μαζί με ακόμη 19 άτομα, με την ακροαματική διαδικασία να ολοκληρώνεται μετά από πέντε συνεδριάσεις άκαρπη. Όπως αναφέρεται, κατά την κρίση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου δεν προέκυψαν αποδείξεις που να συνδέουν τους κατηγορουμένους με τις εγκληματικές πράξεις που τους αποδίδονται. Αξίζει να σημειωθεί πως παρά τις πολύ σημαντικές καταγγελίες, το δικαστήριο δεν άκουσε διά ζώσης τις αλλοδαπές γυναίκες που είχαν καταγγείλει πως είχαν πέσει στα δίχτυα του κυκλώματος, καθώς «δεν εμφανίστηκαν».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι τέσσερις γυναίκες είχαν καταγγείλει όσα βίωσαν σε νυχτερινά κέντρα, τα οποία φέρονται να ελέγχονται από κύκλωμα σωματεμπόρων, όπου εξαναγκάζονταν να εργάζονται έναντι ελάχιστων χρημάτων και υπό την απειλή απέλασης ή χρέωσης των οικογενειών τους με υπέρογκα ποσά.
Το δικαστήριο, μετά και από την απαλλακτική εισαγγελική πρόταση κήρυξε αθώους όλους τους κατηγορούμενους στη συγκεκριμένη υπόθεση trafficking από τις κατηγορίες της διεύθυνσης και ένταξής σε εγκληματική οργάνωση, μαστροπείας και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Να σημειωθεί ακόμη ότι η δίκη αφορά δεύτερη δικογραφία που σχηματίστηκε πριν περίπου οκτώ χρόνια με πρωταγωνιστή τον γνωστό επιχειρηματία για υπόθεση σωματεμπορίας. Είχε προηγηθεί άλλη δικογραφία με 23 κατηγορούμενους που σχηματίστηκε το 2008, μετά και από πληροφορίες της Interpol που αναφερόταν σε μεγάλο διεθνές κύκλωμα σωματεμπόρων στο οποίο αρχηγοί ήταν Έλληνες.

Για την υπόθεση αυτή, το 2015 καταδικάστηκαν σε πρώτο βαθμό ο επιχειρηματίας και άλλοι τρεις συγκατηγορούμενοι του σε ποινές κάθειρξης από 10 έως 12 χρόνια. Μεταξύ των καταδικασθέντων είναι και ένας απόστρατος αστυνομικός, ενώ οι υπόλοιποι 19 κατηγορούμενοι έχουν αθωωθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου