Ποινικές διώξεις για ανθρωποκτονία και βιασμό της 21χρονης στη Ρόδο

Κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και για βιασμό αντιμετωπίζουν οι δύο ύποπτοι για την δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας στη Ρόδο μετά την προσαγωγή τους στον εισαγγελέα, ενώ εξασφάλισαν προθεσμία για να απολογηθούν την ερχόμενη Παρασκευή.

Οι δύο άνδρες, ένας 21χρονος Έλληνας και ένας 19χρονος αλβανικής καταγωγής, άκουσαν τον εισαγγελέα να τους ασκεί ποινική δίωξη τόσο για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, όσο και για την κατηγορία του βιασμού της 21χρονης φοιτήτριας από το Διδυμότειχο, που βρέθηκε νεκρή από τις λιμενικές αρχές στην περιοχή «Φώκια».

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, οι ποινικές διώξεις ασκήθηκαν με βάση την ομολογία του 19χρονου, που παραδέχτηκε την εμπλοκή του, την ώρα που ο 21χρονος φέρεται να αρνείται κάθε ανάμειξή τους. Μέχρι την απολογία τους στον εισαγγελέα, οι δύο άνδρες κρατούνται, ενώ κατά την ανάκριση, ο ένας κατηγορούσε τον άλλον για την κύρια ευθύνη.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η δολοφονία της κοπέλας έλαβε χώρα στο εξοχικό σπίτι του 21χρονου, στην περιοχή της Λίνδου, λίγα χιλιόμετρα από το σημείο που εντοπίστηκε το πτώμα της. 

Σύμφωνα με τις αρχές, η κοπέλα έφερε χτύπημα από αμβλύ αντικείμενο, ενώ κατά τον ιατροδικαστικό έλεγχο, προέκυψε πως όταν την πέταξαν στη θάλασσα ήταν ακόμα ζωντανή, αφού διαπιστώθηκε πως είχε εισρεύσει νερό στους πνεύμονές της. Σημαντικό ρόλο στις μέχρι στιγμής έρευνες έχουν παίξει τα ίχνη DNA σε σπίτι που βρέθηκε η 21χρονη, οπτικοακουστικό υλικό από κάμερες ασφαλείας, και ειδικά ένα βίντεο που δείχνει την εμπλοκή του ενός δράστη, και ένα ακόμη, κατά το οποίο το θύμα μπαίνει στο λευκό βαν που την οδήγησε στην περιοχή της Λίνδου. 


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου