Νεκρός ο δράστης της επίθεσης στο Στρασβούργο μετά από αστυνομική επιχείρηση



Ο Σερίφ Σεκάτ, ο δράστης της επίθεσης στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Στρασβούργου, όπου έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι το βράδυ της Τρίτης, σκοτώθηκε απόψε σε ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Κριστόφ Καστανέρ επιβεβαίωσε ότι ο δράστης της επίθεσης στο Στρασβούργο είναι νεκρός.

Ο Σερίφ Σεκάτ άνοιξε πυρ εναντίον τριών αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν στα πυρά και τον σκότωσαν, είπε ο υπουργός σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Σύμφωνα με το France Info, ο καταζητούμενος κρυβόταν σε μια αποθήκη στο Πλεν-ντε-Μπουσέρ, στη συνοικία Μεϊνό, πολύ κοντά στο Νεντόρφ, την περιοχή όπου θεάθηκε για τελευταία φορά μετά την επίθεση.

Στην περιοχή αυτή ήταν σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση τις τελευταίες ώρες. Δεν έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής αν υπάρχουν τραυματίες μεταξύ των αστυνομικών.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Κριστόφ Καστανέρ, είχε ανακοινώσει ότι η χριστουγεννιάτικη αγορά, που παρέμενε κλειστή τις τελευταίες ημέρες, θα επαναλειτουργήσει κανονικά αύριο Παρασκευή.

Πυροβολισμοί ακούστηκαν στη συνοικία Λα Μεϊνό, σε εξέλιξη επιχείρηση της αστυνομίας

Τουλάχιστον τρεις πυροβολισμοί ακούστηκαν απόψε στη συνοικία Λα Μεϊνό του Στρασβούργου, όπου είναι σε εξέλιξη μια επιχείρηση της αστυνομίας, όπως ανέφερε ένας δημοσιογράφος του πρακτορείου Reuters που βρίσκεται στην περιοχή.

Ο δημοσιογράφος είπε ότι άκουσε τρεις ή τέσσερις πυροβολισμούς ενώ ταυτόχρονα άκουγε και το ελικόπτερο της αστυνομίας που πετούσε από πάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου