Κίτρινα γιλέκα: Η κεντροαριστερά υποβαθμίζει τις εξαγγελίες Μακρόν


Η αριστερά και η κεντροαριστερά απέρριψαν τις εξαγγελίες του Εμανουέλ Μακρόν περί αύξησης του κατώτερου μισθού και περί περικοπών φόρων τις οποίες έκανε σε μια πολυαναμενόμενη ομιλία του με προφανή σκοπό να κατευνάσει την οργή των λεγόμενων «κίτρινων γιλέκων».


Ο Μακρόν μοιάζει να νομίζει πως θα «μοιράσει λίγο χαρτζιλίκι και θα καλμάρει την εξέγερση των πολιτών που έχει ξεσπάσει», σχολίασε ο Ζαν-Λικ Μελανσόν, ηγέτης του κόμματος Ανυπότακτη Γαλλία (ριζοσπαστική αριστερά). Κατήγγειλε ότι ο πρόεδρος της Γαλλίας ανήγγειλε μέτρα το κόστος για τα οποία θα βαρύνει «τον απλό πολίτη» και όχι «αυτούς που έχουν μεγάλο πλούτο». Ο Μελανσόν δήλωσε ακόμη πως «πιστεύει» πως «η πέμπτη πράξη» του δράματος «θα παιχτεί το Σάββατο», αναφερόμενος στις νέες διαδηλώσεις που προγραμματίζονται το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Από την πλευρά του ο Ολιβιέ Φορ, ηγέτης του Σοσιαλιστικού Κόμματος (κεντροαριστερά) στηλίτευσε επίσης το γεγονός πως ο πρόεδρος Μακρόν ανήγγειλε μέτρα το κόστος των οποίων θα το επωμιστούν οι φορολογούμενοι.

Αλλά κι ένα από τα πρόσωπα που ήλθαν στο προσκήνιο χάρη στο κίνημα των «κίτρινων γιλέκων» επίσης φάνηκε να μην πείθεται από την ομιλία του αρχηγού του γαλλικού Κράτους. «Σε όρους ουσίας, αυτά είναι ημίμετρα», είπε ο Μπενζαμέν Κοσί, τον οποίο έκανε δεκτό ο πρόεδρος Μακρόν την περασμένη εβδομάδα. Ο Κοσί πρόσθεσε μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο France 2 πως το Ελιζέ οφείλει να δώσει στους πολίτες «πολλά περισσότερα».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου