Και στην Πορτογαλία μεγάλες κινητοποιήσεις σήμερα από τα κίτρινα γιλέκα

Τι και αν γεννήθηκε στην Γαλλία, το κίνημα των κίτρινων γιλέκων αρχίζει να διεθνοποιείται. Μετά το Βέλγιο  και άλλες κέντρο-  ευρωπαϊκές χώρες σήμερα Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου στην Πορτογαλίας η αστυνομία αναμένει μια δυναμική κινητοποίηση.
Οι διεκδικήσεις και στον νότο τώρα  της Ευρώπης επικεντρώνονται στην μείωση των φόρων, στην αύξηση των μισθών, μείωση της τιμής των καυσίμων.


Συγκεκριμένα η αστυνομία ανακοίνωσε ότι έχει προγραμματίσει να θέσει ένα «αναγκαίο δυναμικό ασφαλείας» στους δρόμους της Πορτογαλίας με βάση το μοντέλο της Γαλλίας.

Παράλληλα η αστυνομία έχει διαμηνύσει ότι ο οποιοσδήποτε σχεδιασμός πορείας μέσα στην Πορτογαλία θα πρέπει να γίνεται έπειτα από αίτηση δύο ημέρες  πριν στις τοπικές αρχές, διαφορετικά θα χαρακτηρίζεται η κινητοποίηση «παράνομη».
Η αστυνομία στην ανακοίνωση της αναφέρει ακόμη ότι κάθε πολίτης «που επιθυμεί να ασκήσει το δικαίωμα του να διαδηλώσει θα «πρέπει να το κάνει με ειρηνικό τρόπο και με τον απόλυτο σεβασμό στον νόμο».                              ]

«Μειώστε τους φόρους και τιμές των καυσίμων»

Την ανακοίνωση της αστυνομίας προκάλεσαν οι συνεχείς εκκλήσεις μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις των κίτρινων γιλέκων στην Πορτογαλλία οι οποίες δεν σταμάτησαν να πολλαπλασιάζονται από την περασμένη Δευτέρα Η μίμηση των γαλλικών κινητοποιήσεων σύμφωνα με αναλυτές στον τύπο είναι εμφανής ενώ συνθήματα έχουν  ήδη κάνει την παρουσία τους σε δρόμους της Πορτογαλία με κεντρικό σύνθημα : «Μειώστε τους φόρους και τιμές των καυσίμων»
Σε διάφορα πανώ για αύξηση μισθών φαίνεται ότι στις διεκδικήσεις των κίτρινων γιλέκων στην Πορτογαλία βρίσκεται ψηλά και το αίτημα για βελτίωση του συστήματος υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου