Ιταλία: Σε συλλήψεις και κατασχέσεις ναζιστικού υλικού και οπλοστασίου κατέληξαν έρευνες των Αρχών σε κατοικίες υπόπτων στο Τορίνο

Κατ’ οίκον έρευνες στις κατοικίες στελεχών ακροδεξιών οργανώσεων πραγματοποιησαν σήμερα ξημερώματα άνδρες των μυστικών υπηρεσιών της Digos στο Τορίνο, κατάσχοντας υλικό και οπλισμό και συνέλαβαν, επίσης, τον επικεφαλής της ναζιστικής οργάνωσης Legio Subalpina Κάρλο Φάμπιο Ντ’ Άλιο, 28 ετών.

Εκτός από την κατοικία του Ντ’ Άλιο, οι Αρχές ερεύνησαν και τα σπίτια άλλων δέκα στελεχών οργανώσεων, όπως η Legio Subalpina, Forza Nuova, και Rebel firm, στην Ιβρέα, όπου βρέθηκαν υλικό φασιστικού περιεχομένου και σφαίρες. Αυτό το πολεμικό υλικό οδήγησαν στη σύλληψη του επικεφαλής της Legio, οργάνωσης ναζιστών σκίνχεντς, που πρόσφατα εγκαινίασε την έδρα της στην οδό Αλαμάνο 40, στο Τορίνο. Ο Ντ’ Άλιο κατηγορείται για κατοχή πολεμοφοδίων.

Στην έδρα της οργάνωσης δεν βρέθηκε ενοχοποιητικό υλικό, όμως τέτοια επιβαρυντικά στοιχεία εντοπίσθηκαν στις κατοικίες των στελεχών της. Οι Αρχές κατέσχεσαν σιδερογροθιές, στιλέτα, ομοιώματα του Μουσολίνι, ναζιστικές σημαίες και σημαίες του φασισμού, αλλά και δακτυλίδια με το σύμβολο των SS.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της Digos, η επιχείρηση αποτελεί συνέχεια των ερευνών της 20ης Ιουνίου, που πραγματοποιήθηκε κατόπιν καταγγελιών κατά του γραμματέα της Forza Nuova Λουΐτζι Κορτέζε, που κατηγορείται ως απολογητής του φασισμού. Συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στις 7 από τις 11 κατ’ οίκον έρευνες και βρέθηκε επίσης υλικό που παραπέμπει σε ακραίες ομάδες μεταξύ των οπαδών της ποδοσφαιρικής ομάδας Γιουβέντους, όπως οι Draghi Giovinezza και Gruppo Tradizione, τονίζει η ίδια πηγή.

Πολλοί από τους ιδιοκτήτες, οι κατοικίες των οποίων ερευνήθηκαν, «διάγουν άμεμπτον βίον» στην προσωπική τους ζωή, είναι φαρμακοποιοί, ξυλουργοί, αγρότες και ένας εργαζόμενος στα σφαγεία του Τορίνου. Ο Ντ’ Άλιο έχει βεβαρημένο μητρώο για ξυλοδαρμούς, ένοπλη ληστεία, εκβιασμούς και παράνομη κατοχή όπλων.

Γιώργης-Βύρων Δάβος

Πηγή: La Repubblica

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου