Ελβετία: Μήνυσε τον ...κόκκορα του γείτονά του, γιατί λαλούσε υπέρ το δέον και μάλιστα κέρδισε την αγωγή

Οι σχέσεις μεταξύ γειτόνων είναι πάντοτε δύσκολες και συχνά καταλήγουν σε μηνύσεις μεταξύ τους. Όμως η έκβαση μίας μήνυσης για διατάραξη ησυχίας στη Ζυρίχης, αναδεικνύει τις δυσκολίες στις σχέσεις γειτονίες και με τα ζώα, καθώς ο μηνυτής σε αυτή την ιδιάζουσα αγωγή ενάντια σε έναν κόκκορα, στο τέλος δικαιώθηκε.
Η αναζήτηση της ξεκούρασης του ύπνου, οδήγησε έναν κάτοικο αγροτικής περιοχής να καταφύγει σε ένδικα μέσα για να υποχρεώσει το ιδιοκτήτη του ‘λαλίστατου’ κόκκορα να του βάλει φίμωτρο.

Ο ταλαίπωρος μηνυτής αναγκάσθηκε να καταγράψει ηχητικά τη μεγάλη συχνότητα του λαλήματος του κόκκορα, που είχε φθάσει και σε 44 φορές μέσα στην ημέρα, αδιάφορο εάν ήταν ξημέρωμα, ή νύχτα. Με βάση μίας ειδικής εφαρμογής μετρήθηκε επίσης και η ένταση του θορύβου που προκαλούσε το λάλημα, η οποία έφθανε τα 84 ντεσιμπέλ, πολύ παραπάνω από τα ανεκτά όρια για τα ανθρώπινα αυτιά.

Η απόφαση κατά του κόκκορα ήταν ‘καταπέλτης’. Πλέον θα του επιτρέπεται να ασκεί τις φωνητικές του χορδές μόνο σε συγκεκριμένο ωράριο. Από τις 08.00 έως τις 22.00 τις καθημερινές και από τις 09.00 τις αργίες.

Ακόμη πιο αλμυρό είναι όμως το πρόστιμο που καλείται να πληρώσει ο ιδιοκτήτης του, που στο εξής θα πρέπει να κρατά τον κόκκορά του μέσα σε κλειστό στάβλο, ο οποίος θα πρέπει να μονωθεί κατάλληλα, ώστε το λάλημά του να μην ενοχλεί τα ευαίσθητα αυτιά των γειτόνων του.

Γιώργης-Βύρων Δάβος

Πηγή: La Repubblica

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου