48ωρη απεργία ενάντια στην ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών των δήμων από την ΠΟΕ – ΟΤΑ

Σε κλιμάκωση των αγωνιστικών τους κινητοποιήσεων προχωρούν οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού των δήμων, καθώς με βασικό αίτημά τους να μην προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών της τοπικής αυτοδιοίκησης που προωθεί το «αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο».
Στο πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης, έχει προγραμματιστεί μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της Αθήνας, με σημείο εκκίνησης τα γραφεία της Ομοσπονδίας στην πλατεία Καραϊσκάκη, την Τετάρτη στις 10 το πρωί.
Κεντρικό αίτημα των εργαζόμενων των ΟΤΑ, η απόσυρση του άρθρου 179 του νομοσχεδίου «Επενδύω στην Ελλάδα και άλλες διατάξεις», που δίνει τη δυνατότητα σε δήμους να συνάπτουν δημόσιες συμβάσεις με ιδιώτες για τις υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού.

Οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού των δήμων απεργούν την Τρίτη και την Τετάρτη, ενώ την Πέμπτη έχει προκηρυχθεί 24ωρη πανελλαδική απεργία. Στις 11 το πρωί της ίδιας ημέρας αναμένεται να πραγματοποιηθεί πανελλαδικό συλλαλητήριο έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας.

Σημειώνεται πως αρκετοί δήμοι απευθύνουν έκκληση προς τους πολίτες να μην βγάλουν σκουπίδια στους δρόμους, ωστόσο ήδη από το περασμένο Σαββατοκύριακο υπάρχουν γεμάτοι κάδοι σκουπιδιών στους δρόμους, καθώς οι εργαζόμενοι απείχαν από την υπερωριακή απασχόληση.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου