Ο Παπαγγελόπουλος ζητά να ανοίξουν τα τηλέφωνα του και θέλει κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τον Σαμαρά


George Vitsaras / SOOC
Συνεδριάζει στις 17.00 η Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, προκειμένου να εξεταστεί ο ρόλος του στο σκάνδαλο Novartis. Ως αντικείμενο της συνεδρίασης έχει προσδιοριστεί η λήψη απόφασης για τους προτεινόμενους μάρτυρες από τις κοινοβουλευτικές ομάδες, ο καθορισμός της σειράς και οι ημερομηνίες εξέτασης των πρώτων μαρτύρων. O Δ. Παπαγγελόπουλος αιτείται «την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τον Αντώνη Σαμαρά, την Ελένη Ράικου, τον Ιωάννη Αγγελή και όποιον άλλον θελήσει, ώστε να με κοιτάει στα μάτια και να λέει ότι θέλει».

Συνεδριάζει στις 17.00 η Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Ως αντικείμενο της συνεδρίασης έχει προσδιοριστεί η λήψη απόφασης για τους προτεινόμενους μάρτυρες από τις κοινοβουλευτικές ομάδες, ο καθορισμός της σειράς και οι ημερομηνίες εξέτασης των πρώτων μαρτύρων. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης θα γίνουν οι αρχικές τοποθετήσεις των μελών της Επιτροπής επί της δικογραφίας.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του Δ. Παπαγγελόπουλου αναμένεται να επισκεφτούν στις 11.00 το πρωί τον πρόεδρο της Ειδικής Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης Ιωάννη Μπούγα προκειμένου να του παραδώσουν αίτηση να διαβιβαστούν στην Επιτροπή οι δικογραφίες που σχετίζονται με την υπόθεση, αίτηση για ακρόαση μαρτύρων και αίτηση για κατ΄ αντιπαράσταση εξέταση του πρώην αναπληρωτή υπουργού με εισαγγελείς και πολιτικά πρόσωπα, ανάμεσα στα οποία και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
Ζητά Κατ΄ αντπαράσταση εξέταση με Σαμαρά και εισαγγελείς

Σε συνέντευξη που παραχώρησε το βράδυ της Δευτέρας στην τηλεόραση του Ant1, ο Δ. Παπαγγελόπουλος δήλωσε ότι το πρωί της Τρίτης, ο συνήγορος του Δημήτρης Τσοβόλας, θα καταθέσει στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής έγγραφο με διάφορα αιτήματα του,για πράξεις που θα συμβάλλουν στην υπεράσπιση του. Σε αυτό, μεταξύ άλλων, θα αιτηθεί και «την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τον Αντώνη Σαμαρά, την Ελένη Ράικου, τον Ιωάννη Αγγελή και όποιον άλλον θελήσει, ώστε να με κοιτάει στα μάτια και να λέει ότι θέλει».

«Έχουν μετανιώσει, είναι μια απελπισμένη προσπάθεια να αντιμετωπίσουν τις τεράστιες ευθύνες τους», είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος αναφορικά με τις καταγγελίες των Ράικου και Αγγελή.

Αναφερόμενος στις δέκα κάλπες που στήθηκαν στην Βουλή για την εμπλοκή πολιτικών προσώπων, είπε ότι «η Κυβέρνηση έδειξε έτσι ότι δεν είχε πολιτικές σκοπιμότητες, δεν ήθελε να τους τσουβαλιάσει όλους» κι ότι στήθηκε μια κάλπη ανά πρόσωπο, όπως και σε προηγούμενες ανάλογες υποθέσεις, όπως πχ για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και την ΑΓΕΤ.

Σχολιάζοντας την δήλωση Πολάκη «αν δεν βάλουμε κάποιον φυλακή, δεν θα κερδίσουμε εκλογές» είπε ότι δεν αναφερόταν σε πολιτικά πρόσωπα, αλλά σε κοινούς καταχραστές σε υποθέσεις δημοσίων έργων κτλ, αναφέροντας ότι «πάντως είναι πιο ευγενείς και ήπιες από την δήλωση άλλων «θα τους γδάρουμε, θα τους τελειώσουμε» (δήλωση Άδωνι Γεωργιάδη).


«Δεν θα μας τρελάνουν»

Αναφερόμενος στις παραγγελίες για την επίσκεψη Εισαγγελέων στην Βιέννη (σημ: της κ. Ελένης Τουλουπάκη, δύο επίκουρων της και του κ. Ιωάννη Αγγελή) και τις αναφορές ότι προσφέρθηκε στην ελληνική πλευρά «στικάκι» με στοιχεία για την υπόθεση, ο Δ. Παπαγγελόπουλος δήλωσε ότι «προσφέρθηκαν στοιχεία για λογαριασμό πολιτικού προσώπου, με στοιχεία από το FBI, τα οποία δεν ελήφθησαν από την ελληνική πλευρά με την αιτιολογία ότι «ήταν προϊόν υποκλοπής». Είπε ακόμη ότι «υπήρχε ήδη ψηφισμένη επί των ημερών μου διάταξη, από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που επέτρεπε, κατ΄ εξαίρεση στους Εισαγγελείς Διαφθοράς, την αξιοποίηση κάθε υλικού, ακόμη και κτηθέντος με τέτοιο τρόπο. Ας μην το έκαναν έτσι. Γιατί δεν ζήτησαν τα στοιχεία με δικαστική συνδρομή από τις αμερικανικές Αρχές; Ο κ. Αγγελής είναι αναπληρωτής επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα χρήματος. Γιατί δεν ενήργησε σύμφωνα με όσα ορίζει η θέση του;». Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην Αν. Υπουργός Δικαιοσύνης, μειδιώντας ειρωνικά, «δεν θα μας τρελάνουν. Εγώ πάντως δεν θα τρελαθώ».
«Υπήρχε ταρίφα στους γιατρούς για να γράφουν παραπάνω φάρμακα από όσα χρειάζονταν»

Για το ντοκιμαντέρ της ελβετικής τηλεόρασης αναφορικά με την υπόθεση Novartis, στο οποίο αναφέρεται ως «το μεγαλύτερο σκάνδαλο του κόσμου», ο κ. Παπαγγελόπουλος είπε ότι «ή έχω παγκόσμια επιρροή και στους εισαγγελείς στην Ελλάδα και στην Ελβετία και στην Αμερική ή μετεμψυχώθηκε ο Ρασπούτιν», λέγοντας ακόμη ότι «υπήρχε ταρίφα για τους γιατρούς, που ξεκινούσε από τα 1.000 ευρώ και έφθανε τα 3.000-4.000 ευρώ ανά περίπτωση για να γράφουν παραπάνω φάρμακα της Novartis, αντιλαμβάνεστε το έγκλημα;», καταλήγοντας ότι «όλα αυτά θα φανερωθούν και θα φανεί αν ο Παπαγγελόπουλος υπήρξε σκευωρός ή ηλίθιος, που πίστευε πράγματα που δεν έπρεπε να πιστέψει».
«Δεν υπάρχει Ρασπούτιν»

Ερωτηθείς για τον «Ρασπούτιν», που καθοδηγούσε την Εισαγγελία Διαφθοράς και ήταν «Θεός» στις αποφάσεις που έπαιρναν, δήλωσαν κομμάτι της Νέας Δημοκρατίας εκμεταλλεύεται του εισαγγελείς που προσπάθησαν να προφυλάξουν τον εαυτό τους από τις ευθύνες τους.

«Υπάρχει πουθενά «Ρασπούτιν»; Με τα “σου ‘πα – μου ‘πες – τού ‘πα” και την δεύτερη κατάθεση μιας Εισαγγελέως μετά από 18 μήνες που το θυμήθηκε; Πόσο θέλουν να μας τρελάνουν κάποιοι που δεν πάνε καλά στα μυαλά;

Κομμάτι της Νέας Δημοκρατίας εκμεταλλεύεται του εισαγγελείς που προσπάθησαν να προφυλάξουν τον εαυτό τους από τις ευθύνες τους. Αορίστως πολλοί δηλώνουν ότι υπάρχουν σαφείς ενδείξεις για τον Παπαγγελόπουλο, χωρίς όμως να μας δείχνουν μία. Επικαλούνται δύο εισαγγελείς, που έχουν αποδομηθεί στην Βουλή και γελούν όλοι οι Εισαγγελείς της χώρας μαζί τους»

Δεν υπάρχει Ρασπούτιν στην ιστορία αυτή. Δεν υπήρχε λόγος να υπάρξει. Σας κοιτάω στα μάτια. Περιμένω με ανακούφιση την διαδικασία στην Βουλή για να υπερασπιστώ τον εαυτό μου απέναντι στα ψέματα. Αυτοί μπορούν να αντιμετωπίσουν την αλήθεια;».


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου