Προκλητική δήλωση του ΓΓ Ειδικών Φρουρών για «το μήνυμα που πρέπει να πάρουν οι αναρχομπαχαλάκηδες»


Ο γενικός γραμματέας, Ειδικών Φρουρών, Σταύρος Μαυροειδάκος, έδωσε τον τόνο και το κλίμα που επικρατεί στις τάξεις της αστυνομίας, με αφορμή ακόμα μια εκκένωση κτηρίου στα Εξάρχεια όπου φιλοξενούνταν δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες, στην πλειοψηφία τους γυναίκες και παιδιά. Δήλωσε ότι «οι θρασύδειλοι αναρχομπαχαλάκηδες να πάρουν το μήνυμα ότι η αστυνομία είναι εδώ και θα είναι για πολύ καιρό εδώ μέχρι να φύγουν αυτοί από την πλατεία».


Μιλώντας στην τηλεόραση του Ant1 για τη νέα επιχείρηση – σκούπα στο πρώην 5ο Λύκειο στα Εξάρχεια όπου τα τελευταία χρόνια φιλοξενούνταν δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες, στην πλειοψηφία τους γυναίκες και παιδιά, μετέδωσε το κλίμα που επικρατεί τις τάξεις της αστυνομίας.

Έκανε λόγο για μήνυμα που πρέπει να δοθεί στους αναρχομπαχαλάκηδες για την παρουσία της αστυνομίας στα Εξάρχεια. Υποστήριξε ότι με τις αστυνομικές επιχειρήσεις και τις εκκενώσεις προσφύγων και μεταναστών από κτήρια «επιτέλους εφαρμόζεται ο νόμος» και τόνισε ότι πλέον η αστυνομία έχει συγκεκριμένες εντολές.«Είναι αυτό που λέγαμε ότι πρέπει επιτέλους στα Εξάρχεια να εφαρμοστεί ο νόμος. Πρέπει να μην υπάρχουν υπό κατάληψη κτίρια, πρέπει αυτοί οι θρασύδειλοι αναρχομπαχαλάκηδες να πάρουν το μήνυμα ότι η αστυνομία είναι εδώ και θα είναι για πολύ καιρό εδώ μέχρι να φύγουν αυτοί από την πλατεία.

Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα οι ιδεολόγοι να είναι εκεί, να μιλάνε, να ανταλλάσουν απόψεις, είναι πολλά χρόνια εκεί, γίνεται ελεύθερη διακίνηση ιδεών και μπορούν να μιλούν οι αναρχικοί, δημοκρατία έχουμε, αλλά από τη στιγμή που θα σηκώσουν χέρι, το οποίο θα κρατάει μολότοφ είτε καδρόνι, είτε θα σπάσουν βιτρίνες, η αστυνομία πρέπει, έπρεπε και δεν ήταν εκεί, τώρα όμως οι εντολές είναι συγκεκριμένες. Πανδοχείον τα Εξάρχεια, αυτό ήταν τόσο καιρό, να μην κοροϊδευόμαστε».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου