Απειλές ακόμη και για καραμπίνες στον ερχομό προσφύγων στη Σκύδρα

Να πάρουν τις καραμπίνες απείλησαν κάτοικοι της Σκύδρας στην Πέλλα σε περίπτωση που εγκατασταθούν πρόσφυγες και μετανάστες στην περιοχή τους στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Σκύδρας. Μάλιστα, σε ζωντανή σύνδεση λίγες ώρες αργότερα έγινε πάλι αναφορά σε καραμπίνες ενώ πολλοί κάτοικοι βροντοφώναζαν να «ξεκουμπιστούν από δω».
Ξενοφοβικές αντιδράσεις εκδηλώθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο στη Σκύδρα, με αφορμή εγκατάσταση προσφύγων στην περιοχή. Μάλιστα, ένταση επικράτησε όταν ένας παπάς ανέφερε μεταξύ άλλων πως δεν υπάρχει πιο φασιστικό κείμενο από το κοράνι. Όπως αναφέρει: «Αν διαβάσει κανείς το κοράνι διαπιστώνει πως δεν μπορεί ένας μουσουλμάνος να βλέπει σαν αδερφό έναν χριστιανό. Γιατί για να με βλέπει έτσι πρέπει να με κάνει μουσουλμάνο».

Φασιστικό κείμενο το κοράνι, λέει ιερέας

Συνεχίζοντας την ομιλία του για το Κοράνι ανέφερε μεταξύ άλλων πως «το ανώτερο πράγμα στον μουσουλμανισμό είναι αυτός που θα σκοτωθεί για να σκοτώσει κι άλλους μαζί του. Όταν λοιπόν αυτοί οι άνθρωποι, χωρίς να έχουμε κακία απέναντί τους, έχουν μεγαλώσει με αυτήν την νοοτροπία, όσο και αν είναι ήσυχοι γιατί έτσι είναι οι περιστάσεις, έλθουν δίπλα μας, αυτό που πρέπει να σκεφτούμε είναι εκείνο…».

Ο ιερέας άφησε να εννοηθεί ότι προτεραιότητα έχουν οι Έλληνες που πεινάνε ενώ τόνισε ότι δεν είναι πρόσφυγες ή μετανάστες αλλά «λαθρομετανάστες».

Μάλιστα κάποια στιγμή πήρε τον λόγο κάποιος από τους παρευρισκόμενους και είπε: «Ας υποθέσουμε πως έρχονται και σπάνε τζάμια βιάζουν, σε εισαγωγικά το βιάζουν κλπ. Τι κάνουμε πάτερ σε αυτή την περίπτωση; Αναγκαστικά βγάζουμε τις καραμπίνες…».

Ο πάτερ Αντώνιος του απάντησε: «Δυστυχώς, αν δεν εισακουστούμε θα φτάσουμε να φανούμε άδικοι εν δικαίω..»

Λίγες ώρες αργότερα, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, πάντως, ο ιερέας ζήτησε δημόσια συγγνώμη για όσα είπε για το κοράνι και προσπάθησε να ανασκευάσει.

Ωστόσο, οι πολίτες εμφανίστηκαν αμετακίνητοι ως προς τις θέσεις τους για τον ερχομό προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή τους. Έτσι, στη ζωντανή σύνδεση έγινε πάλι αναφορά σε καραμπίνες, ενώ πολλοί από αυτούς βροντοφώναζαν να «ξεκουμπιστούν από δω».


«Έχω πει ότι θα πάρουμε και τις καραμπίνες αν χρειαστεί να υπερασπίσουμε τις οικογένειές μας, η άμυνά μας θα είναι αυτή. Είπα την αλήθεια, ο κάθε Έλληνας πολίτης θα έκανε το ίδιο αν ενοχληθεί από κάτι. Αν κάποιος λαθρομετανάστης ενοχλήσει την οικογένειά μου, την οικογένεια του γείτονα, γίνουν ζημιές ή επιθέσεις, είναι πολύ λογικό να φτάσουμε εκεί», δήλωσε στον ΑΝΤ1 κάτοικος της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου