Εν μέσω ξενοφοβικών αντιδράσεων συνεχίζεται η μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στην ενδοχώρα

Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσαν το πρωί της Δευτέρας δύο πλοία, στα οποία επέβαιναν περίπου 280 πρόσφυγες και μετανάστες από τα νησιά του Βορειανατολικού Αιγαίου, στο πλαίσιο της επιχείρησης αποσυμφόρησης των νησιών, προκειμένου να μεταφερθούν σε χώρους στην ηπειρωτική Ελλάδα. Τις τελευταίες μέρες έχουν υπάρξει ξενοφοβικές αντιδράσεις από «αγανακτισμένους» κατοίκους στα Γιαννιτσά, στα Βρασνά Βόλβης και στη Σκύδρα της Πέλλας.
Το πρωί της Δευτέρας έφτασαν στο λιμάνι του Πειραιά ακόμα 280 πρόσφυγες και μετανάστες από τα νησιά του Βορειανατολικού Αιγαίου, προκειμένου να μεταφερθούν σε χώρους στην ηπειρωτική Ελλάδα, στο πλαίσιο της επιχείρησης αποσυμφόρησης των νησιών.

Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες μέρες οι πρόσφυγες και μετανάστες που μεταφέρονται στην ηπειρωτική χώρα, έχουν πέσει θύματα ξενοφοβικών «δράσεων», από «αγανακτισμένους» πολίτες που έχουν απειλήσει ακόμα και να πάρουν τις καραμπίνες,

Ενδεικτικά, πριν από δύο εβδομάδες κάτοικοι στα Βρασνά του Νομού Θεσσαλονίκης εμπόδισαν την εγκατάσταση προσφύγων σε ξενοδοχεία της περιοχής τους, έχοντας συγκεντρωθεί και δημιουργήσει μπλόκο ώστε να μην μεταφερθούν οι περίπου 200 άνθρωποι σε ξενοδοχεία της περιοχής.

Οι κάτοικοι της Σκύδρας στην Πέλλα έχουν απειλήσει πως θα πάρουν τις καραμπίνες σε περίπτωση που εγκατασταθούν πρόσφυγες και μετανάστες στην περιοχή τους. Σε τηλεοπτική εκπομπή του Ant1, ένας από τους κατοίκους δήλωσε ότι είναι φυσιολογικό να πάρουν τέτοια μέτρα κατά των «λαθρομεταναστών», υποστηρίζοντας ότι ο κάθε Έλληνας πολίτης θα έκανε το ίδιο αν ενοχληθεί από κάτι.


«Έχω πει ότι θα πάρουμε και τις καραμπίνες αν χρειαστεί να υπερασπίσουμε τις οικογένειές μας, η άμυνά μας θα είναι αυτή. Είπα την αλήθεια, ο κάθε Έλληνας πολίτης θα έκανε το ίδιο αν ενοχληθεί από κάτι. Αν κάποιος λαθρομετανάστης ενοχλήσει την οικογένειά μου, την οικογένεια του γείτονα, γίνουν ζημιές ή επιθέσεις, είναι πολύ λογικό να φτάσουμε εκεί».

Τελευταίο περιστατικό ήταν αυτό στα Γιαννιτσά τα ξημερώματα της Κυριακής. Σημειώθηκαν μικροεπεισόδια ανάμεσα στην αστυνομία και σε δεκάδες κατοίκους των Γιαννιτσών που θέλησαν να εμποδίσουν πούλμαν το οποίο μετέφερε πρόσφυγες και μετανάστες σε κοντινό ξενοδοχείο, του οποίου η ιδιοκτησία είχε συμφωνήσει στη διαμονή των περίπου πενήντα ανθρώπων.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου