Ο Τσακαλώτος ζήτησε συμπόρευση με ΚΚΕ, ΜέΡΑ25 και ΚΙΝΑΛ

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, έκανε κάλεσμα για συμπόρευση προς το ΚΚΕ, το ΜέΡΑ25 και το Κίνημα Αλλαγής, υποστηρίζοντας ότι σε περίπτωση που δεν συμβεί αυτό «κερδισμένο θα είναι το ρεύμα της δεξιάς».
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2020 στην Ολομέλεια της Βουλής, ο Ευ. Τσακαλώτος απηύθυνε έκκληση για συμπόρευση προς το ΚΚΕ, το ΜέΡΑ25 και το Κίνημα Αλλαγής, ισχυριζόμενος ότι σε άλλη περίπτωση «κερδισμένο θα είναι το ρεύμα της δεξιάς».

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «μπορούμε και πρέπει να δώσουμε ελπίδα στον κόσμο και πείσουμε ότι υπάρχουν εναλλακτικές πολιτικές, να δείξουμε ότι το συμφέρον της μεσαίας και λαϊκής τάξης μπορεί να είναι οικουμενικό συμφέρον, δηλαδή συμφέρον για όλους».

Κατηγόρησε την κυβέρνηση πως έχει στο προϋπολογισμό «μη τεκμηριωμένα στοιχεία για μείωση φοροδιαφυγής, εξοικονόμησης πόρων που δίνουν ψευδώς μια πιο ευνοϊκή εικόνα», προσθέτοντας πως «αρνείστε κατόπιν αιτήματος του πρώην αναπληρωτή Υπουργού κ. Χουλιαράκη να δώσετε στοιχεία που να τεκμηριώνουν αν υπήρχε ή όχι κενό όταν αναλάβατε».

Διερωτήθηκε για το πώς η κυβέρνηση «θα ευνοήσει τη μεσαία τάξη και θα αντιμετωπίσει την ανισότητα, όταν δίνει στο κατώτερο σε πλούτο δεκατημόριο περίπου 60 ευρώ και στο άνω σχεδόν 500 ευρώ», επισημαίνοντας πως ο προϋπολογισμός του 2020 «χαρακτηρίζεται και από αναξιοπιστία και από ταξική μεροληψία».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου