Μόνο το Ρουπακιά ένοχο της δολοφονίας Παύλου Φύσσα βλέπει η Εισαγγελία στη δίκη της Χυσής Αυγής

Η κ. Οικονόμου θεωρεί ως μόνο υπεύθυνο για την δολοφονία του 34χρονου μουσικού τον Γιώργο Ρουπακιά και κανέναν άλλον από τους 17 συγκατηγορούμενους του στην υπόθεση ορόσημο για την πορεία της Χρυσής Αυγής.

Η ώρα της εισαγγελικής αποτίμησης για καθέναν από τους 68 κατηγορούμενους στην δίκη της Χρυσής Αυγή ξεκίνησε σήμερα μετά από 4 χρόνια και 8 μήνες ακροαματικής διαδικασίας με την υπόθεση Φύσσα να τίθεται πρώτη στην αγόρευση της Εισαγγελέως Έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αδαμαντίας Οικονόμου.

Κατά την εισαγγελική λειτουργό ο Ρουπακιάς έδρασε μόνος του σε ήρεμη ψυχική κατάσταση χωρίς να έχει προκληθεί από το θύμα το οποίο επληξε "με απόλυτη επιτυχία". 

Όπως είπε η Εισαγγελέας, δεν υπήρχε σχέδιο δολοφονίας του μουσικού, δεν ήταν στοχοποιημενος από την Χρυσή Αυγή η οποία δεν θα είχε όφελος αλλά αντιθέτως ζημιά από μια τέτοια πράξη.


Κατά την κ. Οικονόμου ούτε ο αρχηγός του κόμματος Νίκος Μιχαλολιάκος ούτε ο βουλευτής της περιοχής Ιωάννης Λαγός έδωσαν εντολή για όσα έγιναν τη νύχτα της 17ης Σεπτεμβρίου 2013 στο Κερατσίνι ούτε όμως και τα μέλη της Τοπικής που κινητοποιηθηκαν εκείνο το βράδυ νομίζοντας οι περισσότεροι πως θα μοιράσουν τρόφιμα ήξεραν το αποτέλεσμα της παρέμβασης του Γιώργου Ρουπακιά. 

Σύμφωνα με την εισαγγελέα ούτε διευκολυναν τον δράστη της δολοφονίας ούτε καν θα μπορούσαν να τον αποτρέψουν καθώς όλα έγιναν ταχύτατα. 


Η Εισαγγελέας επικαλούμενη τόσο τα ήδη υπάρχοντα στην δικογραφία στοιχεία όσο και εκείνα που προέκυψαν από την επ' ακροατηρίω διαδικασία ξεκίνησε να περιγράφει όσα έγιναν το μοιραίο βράδυ από την στιγμή που ο 34χρόνος μουσικός πήγε με την σύντροφο του και έναν φίλο τους στην καφετέρια Κοράλλι μέχρι που έπεσε νεκρός από το μαχαίρι του Γιώργου Ρουπακιά.


Μεταξύ των κατηγορουμένων που η κ. Οικονόμου ζήτησε απαλλαγή για την υπόθεση Φύσσα είναι και ο "πυρηναρχης"της Τοπικής Νίκαιας αλλά και το στέλεχος της οργάνωσης. 


Η αγόρευση συνεχίζεται για τις υπόλοιπες υποθέσεις της υπόθεσης και συγκεκριμένα για την επίθεση σε βάρος των Αιγυπτιων ψαραδων 

Η Μάγδα Φύσσα


«Δεν είδαν τίποτα όλο αυτό το διάστημα; Αθωώνουν τους εγκληματίες. Ποσό να αντέξουμε;» δήλωσε η Μάγδα Φϋσσα έξω από το δικαστήριο



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου