Κουκάκι: Το δόγμα «Νόμος και Τάξη», εναντίον τριών καταλήψεωνΤρεις καταλήψεις στο Κουκάκι βρίσκονται από νωρίς το πρωί της Τετάρτης στο στόχαστρο ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων και του δόγματος «Νόμος και Τάξη» της κυβέρνησης. Χημικά και κρότου λάμψης από δυνάμεις των ΜΑΤ κατά ομάδας ατόμων που βρίσκεται σε υπό κατάληψη κτίριο στην οδό Παναιτωλίου.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι αστυνομικοί κάνουν χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης, ενώ ετοιμάζονται να εισχωρήσουν μέσα κτίριο που βρίσκεται στην οδό Ματρόζου 45. Οι άλλες δύο επιχειρήσεις, πραγματοποιούνται στην οδό Παναιτωλίου 21 και στην οδό Αρβαλη 3.

«Αυτή την στιγμή το κράτος επιτίθεται στην κοινότητά μας, στο σπίτι μας, στους χώρους που στεγαζόμαστε και ζούμε, σε δομές κοινωνικής αλληλεγγύης και πολιτικής οργάνωσης του αναρχικού χώρου και των καταπιεσμένων» αναφέρει η «Κοινότητα Καταλήψεων Κουκακίου» σε ανάρτησή της στο indymedia και προσθέτει: «Οι καταλήψεις είναι κομμάτι του αγώνα ενάντια στον εξευγενισμό και την τουριστικοποίηση των γειτονιών, είναι αγώνας ενάντια στον εγκλεισμό και τον εκτοπισμό των σωμάτων μας, ενάντια στον εκβιασμό των αφεντικών και την καταστολή των μπάτσων, είναι η υλοποίηση της αυτό-οργάνωσης, της αλληλεγγύης, οι χώροι απελευθέρωσης από την τυραννία του κράτους, του κεφαλαίου και της πατριαρχίας. Καλούμε τον κόσμο να αντιδράσει με κάθε μέσο και τρόπο απέναντι στην κατασταλτική εκστρατεία. Καλούμε τον κόσμο να υποστηρίξει την αντίστασή μας. Συγκέντρωση τώρα στο πεζόδρομο της Γιωργάκη Ολυμπίου στο ύψος της Δημητρακοπούλου».

Όπως σημειώνει η «Εφ.Συν.» τα τρια κτίρια βρίσκονται στην ίδια γειτονιά σε απόσταση περίπου 300 μέτρων το ένα από το άλλο.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη, αστυνομική επιχείρηση εκκένωσε την κατάληψη «Έπαυλης Κουβέλου», που καταλήφθηκε από αντιεξουσιαστές πριν από δέκα χρόνια, εγκαταλελειμμένο και αναξιοποίητο. Η κατάληψη ήταν από τις γνωστότερες των βορείων προαστίων με πλούσια αντιφασιστική δράση, στοχοποιημένη από την Χρυσή Αυγή και με τουλάχιστον δύο επιθέσεις εναντίον της.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου