Διαξιφισμοί κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ για την «fake αριστεία» του Στεφανή

Πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ πυροδοτούν όσα ανέδειξε σημερινό δημοσίευμα εφημερίδας σχετικά με το βιογραφικό του υφυπουργού Άμυνας, αρμόδιου για τον συντονισμό στη διαχείριση του μεταναστευτικού, Αλκιβιάδη Στεφανή. Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, ο υφυπουργός «επιμένει να ισχυρίζεται ψευδώς πως έχει δύο MBA», ενώ κυβερνητικοί κύκλοι απαντούν πως «έχει αποδείξει την αριστεία του, υπηρετώντας 40 χρόνια την πατρίδα».

«3+1 ερωτήματα για τον κύριο Στεφανή» διατύπωνε δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών την Τρίτη, ζητώντας από την κυβέρνηση και τον υφυπουργό Στεφανή να δώσουν απαντήσεις για το περιεχόμενο του βιογραφικού του, που από την έρευνα προκύπτει τουλάχιστον «παράτυπο». Συγκεκριμένα, κατά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα, παρότι ο Αλκιβιάδης Στεφανής δήλωνε για χρόνια κάτοχος δύο MBA (Master of Business Admnistration), προκύπτει πως κανένας από τους δύο τίτλους που έχει αναρτήσει και στο βιογραφικό του στο ΥΠΕΘΑ δεν είναι ακριβής.



Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει πως «η κυβέρνηση της fake αριστείας ξαναχτύπησε» και πως «ο κ. Διαματάρης φαίνεται πως ήταν μόνο η αρχή στα πλαστά βιογραφικά».

Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, ο υφυπουργός κ. Στεφανής «επιμένει να ισχυρίζεται ψευδώς πως έχει δύο MBA, όπως αναφέρει στο βιογραφικό του στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Ωστόσο, από τα έγγραφα που έδωσε ο ίδιος στη δημοσιότητα σήμερα, προκύπτει τελικά πως «βάφτισε» MBA ένα απλό πιστοποιητικό παρακολούθησης ενός σεμιναρίου και ένα Master of Science».

Η Κουμουνδούρου δηλώνει πως «μιας και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλυψε πλήρως τον κ. Στεφανή, όπως είχε κάνει άλλωστε και με τον κ. Διαματάρη για να αποπεμφθεί τελικά μετά από δύο μέρες, ο πρωθυπουργός οφείλει να απαντήσει στο εξής απλό ερώτημα: Πόση fake αριστεία θα αντέξει στην κυβέρνησή του;».

Απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ, κυβερνητικοί κύκλοι τόνισαν πως ο Αλκιβιάδης Στεφανής «έχει αποδείξει την αριστεία του, υπηρετώντας 40 χρόνια την πατρίδα. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τον επέλεξε για αρχηγό του ΓΕΣ. Με τα ίδια πτυχία. Τους τίτλους σπουδών θα ζήλευε η πλειονότητα των υπουργών του κ. Τσίπρα. Προφανώς στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν ενοχληθεί από το γεγονός ότι τα σύνορα πλέον θα φυλάσσονται. Και ο κ. Στεφανης θα παίξει σημαντικό ρόλο στη φύλαξή τους. Αλλά από αυτούς που έλεγαν ότι «η θάλασσα δεν έχει σύνορα» και θέλουν τη χώρα ξέφραγο αμπέλι, δεν περιμέναμε τίποτα καλύτερο» επισήμαναν.

Ανταπάντηση από ΣΥΡΙΖΑ

«Ο κ. Πέτσας και οι «κύκλοι» του διεκδικούν με αξιώσεις το ρεκόρ του εκπροσώπου που καλύπτει υπουργούς με πλαστά βιογραφικά πιο γρήγορα από τη σκιά του» σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως υποστήριξε, «πριν λίγες μέρες για τον κ. Διαματάρη έκανε λόγο για «παρερμηνεία», για να αποπεμφθεί τελικά δύο μέρες μετά. Σήμερα, για τον κ. Στεφανή δεν λέει κουβέντα για το απλό σεμινάριο που «βάφτισε» MBA στο βιογραφικό του και πετάει τη μπάλα στην εξέδρα.

Το πρόβλημα δεν είναι αν ο κ. Διαματάρης ή ο κ. Στεφανής έχουν πτυχία. Το πρόβλημα είναι το ψέμα και η εξαπάτηση που έχει γίνει η δεύτερη φύση της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη. Και εν τέλει, το πρόβλημα είναι ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, που επιβραβεύει την απάτη και τα πλαστά βιογραφικά» σημείωσε η αξιωματική αντιπολίτευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου