Ρατσιστική επιχείρηση κατά προσφύγων με τον δήμαρχο Αν. Σάμου πρωταγωνιστή



Αλγεινή εντύπωση έχει προκαλέσει βίντεο που καταγράφει τον δήμαρχο Ανατολικής Σάμου μαζί με αστυνομικούς και κατοίκους να διώχνουν πρόσφυγες και μετανάστες από πλατεία του νησιού απωθώντας τους και χρησιμοποιώντας υβριστικές εκφράσεις.

Το ρατσιστικό περιστατικό κατέγραψε η κάμερα του samos24.gr με τον δήμαρχο της περιοχής να φωνάζει προς πρόσφυγες και μετανάστες «go now», «φύγετε όλοι από εδώ τώρα», ενώ σε άλλο σημείο αναφέρει «go γ@@@@@υ, φύγε».

Ο Γιώργος Στάντζος μιλάει και στην κάμερα, αφού πρώτα προσπαθεί να μάθει εάν το «αη γαμήσου ακούγεται» υποστηρίζοντας ότι προσπαθούν να κάνουν ξανά κατάληψη στην πλατεία Πυθαγόρα και σημειώνει «Ξανά κατάληψη της κεντρικής πλατείας. Κλείνουν τις πλατείας μας, φεύγουν τα παιδιά μας. Τους απομάκρυνε η Αστυνομία. Πλέον θα αναλάβουμε εμείς δράση, να κερδίσουμε τους κοινόχρηστους χώρους» για να συμπληρώσει «θέλουμε λύση εδώ και τώρα, να φύγουνε από το νησί».


Παράλληλα, ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου παραπονέθηκε για το γεγονός ότι στο νησί βρέθηκαν σήμερα «υψηλές επισκέψεις», εννοώντας τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμμένο και τον ειδικό συντονιστή για τη διαχείριση του μεταναστευτικού, Αλκιβιάδη Στεφανή, όμως δεν συναντώνται με τον ίδιο.

Σε κάποιο σημείο της επιχείρησης ακούγονται πολίτες να φωνάζουν «όλοι οι βρωμιάρηδες της Ευρώπης ήρθαν εδώ», ενώ ένας άλλος αναφέρει «we hate you, we hate you every day» («σας μισούμε, σας μισούμε κάθε μέρα»).

Όση ώρα ο δήμαρχος κάνει δηλώσεις ακούγονται από πίσω φωνές και ουρλιαχτά, ενώ ο δημοσιογράφος του samos24 δέχεται επιπλήξεις από κατοίκους, ενώ αναφέρει ότι η αστυνομία κάποια στιγμή του πήρε το κινητό.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου