«ΕΛΑΣ και ΜΜΕ κάνουν το άσπρο – μαύρο για την οικογένειά μου» καταγγέλλει η σύζυγος του Δ. Ινδαρέ

Τα ψέματα των τηλεοπτικών καναλιών και των κυρίαρχων μέσων ενημέρωσης δεν προλαβαίνει να καταμετρά η οικογένεια Ινδαρέ από το πρωί της Τετάρτης, όταν ενεπλάκη σε μία ιστορία παράνοιας και παραβίασης στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων. «Σε όλη μας τη ζωή, προσπαθήσαμε και καταφέραμε να τα κάνουμε όλα με τη λογική και τον νόμο. Και σήμερα ζούμε αυτόν τον εφιάλτη. Ζήσαμε την απόλυτη κατάχρηση εξουσίας. Θέλω να τελειώσει, είναι μια παράνοια όλο αυτό» δηλώνει η σύζυγος του γνωστού σκηνοθέτη, Έρση Σπαρτιώτη - Ινδαρέ.

Ο «πατέρας» και οι «δύο γιοι του» που έπαιζαν από το πρωί της Τετάρτης τα μεγάλα ΜΜΕ, πήραν μετά το μεσημέρι ανθρώπινη υπόσταση, μετά τη γνωστοποίηση της ταυτότητας του σκηνοθέτης Δημήτρη Ινδαρέ, τόσο για την πλειοψηφία της κοινωνίας, όσο και για τους ανθρώπους που τους γνωρίζουν καλά.

Η σύζυγος του άνδρα που ξυλοκοπήθηκε και προσήχθη βάναυσα από την αστυνομία μέσα στην κατοικία του, Έρση Σπαρτιώτη – Ινδαρέ, έχει από το πρωί της Τετάρτης επιδοθεί σε μία απέλπιδα προσπάθεια αντίδρασης και ενημέρωσης του κόσμου ενάντια στα ψέματα που προβάλλονται έναντι των πραγματικών περιστατικών

«Κάνουν το άσπρο μαύρο. Ο Χιώτης είπε στον ΣΚΑΙ ότι τα παιδιά μου έπιναν καφέ δίπλα, στην κατάληψη. Ψέμα. Το επιβεβαιώνει το βίντεο στο οποίο φαινόμαστε όλη η οικογένεια στο μπαλκόνι. Ο ΑΝΤ1 είπε ότι ο άνδρας μου επιχείρησε να πιάσει το όπλο του αστυνομικού. Ψέμα, ο άνδρας μου έβαλε απλά τις φωνές όταν είδε τους άνδρες της αστυνομίας να χτυπούν αλύπητα το παιδί μας μέσα στο ίδιο μας το σπίτι. Είπαν επίσης ότι εμπλεκόμαστε σε ρευματοκλοπή. Ψέμα. Είπαν ότι τα παιδιά μας ήταν δίπλα στην κατάληψη και πετούσαν αυτά τις μπογιές. Ψέμα. Τα ίδια τα βίντεο που προβάλλουν δείχνουν τα παιδιά μας κι εμάς στο μπαλκόνι μας να παρακολουθούμε τα συμβάντα. Όλοι οι γείτονές μας ήταν εκεί και μας έβλεπαν και θα πάνε να καταθέσουν» δήλωσε η ίδια σε συνέντευξή του στο Tvxs.gr.

«Έκαναν μεν προσαγωγές σε άτομα της κατάληψης που πετούσαν πέτρες και μπογιές, όμως αφέθηκαν ελεύθεροι. Συνέλαβαν μόνο την οικογένεια μου, πράγμα που σημαίνει, σύμφωνα με όσα βλέπουμε και στα δελτία, ότι θα υποστηρίξουν ότι ήταν τα παιδιά μου οι δράστες. Γι’ αυτό άφησαν τους άλλους να φύγουν» τονίζει με αγωνία, ενώ υπογραμμίζει πως τα βίντεο – ντοκουμέντα από την αστυνομική επιχείρηση επιβεβαιώνουν το αντίθετο.

«Ενώ υπάρχουν τα βίντεο που δείχνουν ότι είμαστε κι οι τρεις στο μπαλκόνι όσο συμβαίνουν όλα αυτά. Αισθάνομαι ότι ζω αυτά που βλέπουμε στις Αμερικάνικες ταινίες. Ζούμε την απόλυτη κατάχρηση εξουσίας. Να ακούω ότι ο άνδρας μου πήρε το όπλο αστυνομικού κι ότι θα κάνουν τεστ DNA; Να ακούω τέτοια ψέματα; Ενώ τον είχαν σπάσει στο ξύλο, του έσπασαν γυαλιά και ακουστικό!» συμπληρώνει.

Η ίδια εξιστορεί πως συνέβησαν τα γεγονότα πριν την εισβολή της αστυνομίας και τις βιαιότητες της αστυνομίας, περιγράφοντας τα λεπτά πριν από τον ξυλοδαρμό του συζύγου της και των υιών της.

«Χτύπησαν την πόρτα μας και ζήτησαν να τους αφήσουμε να μπουν για να ανέβουν στην ταράτσα. Τους ζητήσαμε αν έχουν χαρτί από εισαγγελέα, μας είπαν όχι. Τους είπε ο Δημήτρης, θα σας αφήσουμε όταν φέρετε το χαρτί. Μετά από λίγο ακούμε ποδοβολητά στην ταράτσα μας. Ανεβαίνει ο Δημήτρης με τα παιδιά να δουν τι γίνεται και πιάνουν πρώτα τον μικρό μου τον γιο τον πλακώνουν στο ξύλο και ο άνδρας μου αρχίζει να ουρλιάζει βλέποντας το παιδί μας χτυπημένο στο πάτωμα. Εκείνη την ώρα ανέβηκα και βλέπω και τους τρεις χτυπημένους και δεμένους με τα πρόσωπα κάτω. Αρχισαν να με βρίζουν λέγοντας φύγε να μη σε πετάξουμε από τη σκάλα» περιγράφει η Έρση Σπαρτιώτη – Ινδαρέ, ενώ συνεχίζει με την επιστροφή της αστυνομίας, συνοδεία εισαγγελέα αυτή τη φορά.

«Μετά από ένα τέταρτο, χτυπούν την πόρτα μου. Έχουν έρθει με την εισαγγελέα. Τους ρωτάω τι θα κάνουν, μου λένε έρευνα να δουν αν κρύβουμε καταληψίες. Κάνανε άνω κάτω το σπίτι, τα συρτάρια όλα… Δεν βρήκαν φυσικά τίποτα. Υπέγραψα ένα χαρτί που έγραφε «Ουδέν εβρέθη». Η ίδια η εισαγγελέας τους είπε, αφήστε την να πάει στην ταράτσα να δει τα παιδιά της. Μετά μου είπε να κάνουμε καταγγελία για σωματική βλάβη. Τι να σας πω, ξυπόλητους τους κατέβασαν. Ξυπόλητους και δαρμένους» αναφέρει η ίδια.

«Κατάφερα να μιλήσω για λίγο με τον Δημήτρη το μεσημέρι στις 3. Δεν ξέρω ούτε που τους έχουν, ούτε σε ποια κατάσταση βρίσκονται» ενημερώνει, το βράδυ της Τετάρτης, για την κατάσταση του συζύγου και των παιδιών της, για να καταλήξει έκπληκτη με την επιχείρηση χειραγώγηση της κοινής γνώμης κατά της οικογένειάς της.

«Μα είναι δυνατόν να λένε ότι τα παιδιά μου ήταν δίπλα ενώ όλα τα βίντεο αλλά και οι γείτονες μαρτυρούν το αντίθετο; Κατασκευάζουν ενόχους. Και ξέρετε ποια είναι η ειρωνεία; Παλιότερα, οι καταληψίες μας είχαν ρωτήσει: Αν έρθει η αστυνομία, θα μας αφήσετε να μπούμε από την πόρτα σας να ανέβουμε στην ταράτσα; Και τους απαντήσαμε αρνητικά. Εκείνοι το σεβάστηκαν. Η αστυνομία, όχι. Κακοποίησαν άγρια τον άνδρα μου και τα παιδιά μου μόνο και μόνο γιατί ζητήσαμε να εφαρμοστεί ο νόμος. Μόνο γι’αυτό. Και τώρα ζούμε όλη αυτή την διαστρέβλωση όλη αυτή την τρέλα!» τονίζει η ίδια.

Διαβάστε περισσότερα:


«Είμαι σε καθεστώς τρόμου. Είναι μια καραμπινάτη περίπτωση κατασκευής ενόχων»

Ακόμα πιο γλαφυρή η περιγραφή της σε δηλώσεις της στο popaganda.gr, όπου επίσης τονίζει πως αρχικά δεν υπήρχε εισαγγελέας μαζί τους, ακόμα τρομαγμένη από την παραχάραξη των γεγονότων από την αστυνομία και τα ΜΜΕ:


«Τα ξημερώματα, όπως και όλη η γειτονιά ξυπνήσαμε, από τον θόρυβο της αστυνομικής επιχείρησης. Εμείς, μάλιστα ξυπνήσαμε τα παιδιά μας για να τους πούμε τι γίνεται – ο ένας μολις είχε έρθει από την Πάτρα που είναι φοιτητής, ο άλλος σε λίγη ώρα θα πήγαινε στην δουλειά ως ασκούμενος δικηγόρος. Λίγο μετά, στις 7 παρά, μας χτύπησαν το κουδούνι, άνοιξε ο άντρας μου και τους είπε ευχαρίστως να μπουν στο σπίτι αν είχαν χαρτί από εισαγγελέα. Δεν μας εμφάνισαν κάτι τέτοιο. Λίγη ώρα μετά, ακούσαμε ποδοβολητά στην ταράτσα. Εικάζω ότι οι αστυνομικοί είχαν ανέβει από μια μεταλλική σκάλα διπλανής αυλής που οδηγεί σε μας. Ο σύζυγός μου ανέβηκε, μαζί με τους δυο γιους μου τους είπε “τι είναι αυτά που κάνετε; πώς μπήκατε στο σπίτι μας;” και αμέσως άρχισαν να τον χτυπάνε. Με το που αντιλήφθηκα τη φασαρία, ανέβηκα κι εγώ και τους είδα μπρούμυτα, να τους δένουν πισθάγκωνα, ενώ τους χτυπούσαν και τους έβριζαν αισχρά.

Άρχισα να φωνάζω και μου είπαν οι ΜΑΤατζήδες “κατέβα γρήγορα κάτω, μη σε πετάξουμε από την σκάλα”. Τρομοκρατημένη άριχσα να τηλεφωνώ σε δικηγόρους και να μιλάω με τα κανάλια. Εκεί βγήκα στην εκπομπή του Παπαδάκη στον ΑΝΤ1. Δεν είχαν χαρτί εισαγγελέα, μας το εμφάνισαν αφού είχαν χτυπήσει και δέσει πισθάγκωνα τους γιους και τον άνδρα μου. Τότε μου ξαναχτύπησαν το κουδούνι με χαρτί εισαγγελέα για να ψάξουν το σπίτι.

Έκαναν την έρευνά τους και μου έδωσαν να υπογράψω ένα χαρτί “ουδέν ευρέθη”. Ο εισαγγελέας μάλιστα ρωτούσε τους αστυνομικούς “τι έκανε ο άνδρας και τα παιδιά της”».

Της αναφέραμε ότι έχει κυκλοφορήσει πώς ο σύζυγός της προσπάθησε να αρπάξει το όπλο από έναν αστυνομικό. «Δε συνέβη ποτέ αυτό. Είναι ψέματα. Μεσολάβησαν ελάχιστα δευτερόλεπτα από όταν ανέβηκε στην ταράτσα ο σύζυγος με τα παιδιά μου μέχρι να ανέβω εγώ και τους είχαν ήδη ακινητοποιήσει με τα πρόσωπα στο πάτωμα. Δεν έχουμε καμία σχέση με την κατάληψη, και δε θα μπορούσαμε να έχουμε έτσι κι αλλιώς. Μπαινοβγαίνουν συνεχώς καινούρια πρόσωπα στην κατάληψη, δεν είναι σταθεροί οι ένοικοί της».

ΠΗΓΗ:ThePressProject

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου